POD PRITISKOM

Massa: Sve ću pokušati da budem ispred Alonsa!

23.01.2013 u 17:10

Bionic
Reading

Felipe Massa u 2013. godini spreman je prihvatiti izazov karijere i konačno biti konkurentan timskom kolegi Fernandu Alonsu.

Otkad je Španjolac stigao u ekipu, 31-godišnji Massa potpuno je pao u drugi plan. Ne može se ni približiti timskom kolegi u broju osvojenih bodova na kraju sezone, a vrlo su rijetke utrke i kvalifikacije na kojima ga pobjeđuje. Svjestan je pritiska koji takvi rezultati donose i spreman na dodatno zalaganje.

'Uvijek te uspoređuju s jakim vozačima, ali ovo je vrh svijeta. Mnogi ljudi misle da je negativno kad si iza timskog kolege dvije desetinke, ali ovo je sam vrh. To ne treba zaboraviti,' napisao je Felipe Massa na Ferrarijevom web chatu pa dodao:

'Kad si iza moraš puno raditi da bi se vratio naprijed. Sve ću pokušati da budem ispred timskog kolege, ali također i ispred svih drugih s kojima se utrkujem.'

'Naravno da nikad nisi sretan ako je ispred tebe timski kolega ili bilo tko drugi. Sretan si samo ako pobjeđuješ utrke, osvajaš prvenstva. Tada si najsretniji na svijetu. Ali mislim da je dobro imati jakog timskog kolegu, jer to i tebe čini boljim. Ako voziš u jakoj ekipi uvijek imaš i jakog timskog kolegu. Tako je i bilo svih ovih godina u Ferrariju, gdje sam vozio uz Michaela Schumachera, Kimija Raikkonena i Fernanda Alonsa,' zaključio je viceprvak iz 2008. godine.