IZA VERSTAPPENA

Martin Kodrić odličan treći na Winter Cupu

17.02.2013 u 21:10

Bionic
Reading

Mladi hrvatski kartingaš na Winter Cupu u Italiji osvojio je treće mjesto u konkurenciji od 85 vozača iz čak 22 zemlje svijeta.

U kvalifikacijskom treningu Martin Kodrić zauzeo je 12. mjesto ukupnog poretka, a zatim krenuo prema vrhu. U pet kvalifikacijskih utrka osvojio je jedno peto, dva druga mjesta i dvije pobjede i time se probio na drugu startnu poziciju za predfinalnu utrku. U kvalifikacijskim utrkama je sakupio jednak broj negativnih bodova kao i Verstappen, no on je od Kodrića bio bolji u kvalifikacijskom treningu, stoga je osvojio prvu startnu poziciju.

Predfinalna utrka je pak donijela velike preokrete na vrhu poretka. Verstappen je izgubio vodeću poziciju i utrku okončao kao drugi. Do pobjede je došao Danac Nielsen, koji je ujedno odvozio i najbrži krug utrke, dok se Talijan Ippolito probio do trećeg mjesta. Naš vozač završio je utrku na petom mjestu, sa 3.5 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Finalna utrka bila je vrlo uzbudljiva, a Kodrić je dao sve od sebe. Pobjeda je pripala prošlogodišnjem pobjedniku Maxu Verstappenu, sinu bivšeg F1 vozača Josa, koji je iskoristio veliku borbu iza svojih leđa i stvorio dovoljnu prednost za sigurnu pobjedu. Drugo mjesto je osvojio Francuz Convers, dok je treći sa samo sekundom zaostatka bio Martin Kodrić.