WTA Bad Gastein

Martić nakon trosatne drame slomila Petković

16.07.2013 u 21:54

Bionic
Reading

Poslije čak tri sata i deset minuta igre hrvatska tenisačica Petra Martić je pobijedila Andreu Petković, njemačku tenisačicu i četvrtu nositeljicu WTA zemljanog turnira u austrijskom Bad Gasteinu...

Bilo je 6-7(5), 7-5, 6-3 za 106. igračicu na svijetu. Zanimljivo je reći da je ovo bio treći međusobni ogled ove dvije tenisačice i da je treći put pobijedila Martić.

Mnogo toga su u ovom meču propuštale i jedna i druga, no treba reći da je nakon izgubljenog prvog seta u tie-breaku, stalno jedan mali korak ispred bila Martić. No, vrlo često je Petkovic i vraćala izgubljeno, ali do kraja ipak nije uspjela uhvatiti Hrvaticu.

U drugom je setu Martić imala i 3-1 i 5-3, ali se njemačka igračica vratila do 5-5. Potom je izgubila dva gema zaredom, a nakon izjednačenja na 1-1 u setovima Martić je opet morala žestoko raditi za svaki poen i gem.

Uspjela je tako od 3-3 u trećem setu dobiti iduća tri gema i tako se plasirati u 2. kolo gdje će igrati protiv Austrijanke Patricije Mayr-Achleitner koja je u ranijem dijelu programa izbacila iz turnira Hrvaticu Terezu Mrdežu.

Martić je napravila osam break gemova od 18 šansi, dok je Petkovic od 13 šansi iskoristila šest. Griješile su mnogo tenisačice pri servisu, pa je Martić napravila 11 dvostrukih servis-pogrešaka, a Petkovic deset.

WTA Bad Gastein, 1. kolo:

Martić - Petkovic (4) 6-7(5), 7-5, 6-3

Mayr-Achleitner - Mrdeža 6-4, 6-3