ZLATNI HATTRICK

Maro Joković: Imamo sve i krećemo ispočetka

17.08.2012 u 11:40

Bionic
Reading

Maru Jokoviću su tek 24 godine, a već ima sve moguće naslove i s Jugom i s reprezentacijom. Nekima bi to možda prouzročilo probleme s motivacijom, ali njemu neće

Maro Joković, zlatna ljevica hrvatskog vaterpola, u finalu Igara je zabio tri gola Tempestiju, osvojio sebi i suigračima i posljednje zlato koje im je nedostajalo te polako došao među legende hrvatskog sporta. On i suigrači su dominirali u Londonu.

'Uložili smo puno truda i isplatilo se. Dugo smo čekali olimpijsko zlato, čak bilo kakvu medalju, a sa zlatom oko vrata lako se zaborave sve pripremne muke i uloženo vrijeme.'

Vaterpolisti su na olimpijski turnir ušli lakše, dizelaški. No kako je rastao ulog, njihova se prezentacija približila savršenstvu. Sličan ritam je uhvatio i već danas vrlo iskusni Joković.

'Nisam se opterećivao svojim učinkom, važno je bilo da ekipa funkcionira. Obrana je bila na vrhunskoj razini čitav turnir i jedino važno je to da smo uzeli zlato', kaže Dubrovčanin koji uz vaterpolo uspješno pohađa Ekonomski fakultet.

Ima sve trofeje koje vaterpolo nudi. Što sada?

'Ništa, sada idemo sve ispočetka.'

S Ratkom Rudićem kao izbornikom?

'Nemam pojma. To je izvan naše domene i o tome uopće ne razmišljamo', jasan je popularni Maro, koji će sa suigračima donijeti još puno sreće navijačkom puku.

Cijeli intervju pogledajte u videoprilogu.