Serie A

Marko Pjaca i Empoli upisali novu pobjedu; bivši Vatreni ima samo jednu želju...

17.01.2023 u 08:28

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 18. kola talijanske Serie A nogometaši Empolija su pred svojim navijačima svladali Sampdoriju s minimalnih 1:0

Domaći sastav je kroz utakmicu bio bolji, a pogodak odluke postigao je u 55. minuti. Nakon kornera najviši je u skoku bio Ebuehi koji je glavom loptu proslijedio u mrežu za petu ovosezonsku ligašku pobjedu svoje momčadi.

Sampdoria je izjednačila u 97. minuti golom Gambijca Colleyja, no pogodak je poništen zbog igranja rukom Gabbiadinija ranije tijekom te posljednje akcije na susretu.

Empoli je trenutačno na 12. mjestu ljestvice, dok je Sampdoria i dalje u opasnoj zoni, na pretposljednjem mjestu.

Hrvatski nogometaš Marko Pjaca ušao je u igru s domaće klupe za pričuve te je igrao od 63. minute i sudeći po napisima u talijanskim medijima ostavio je dobar dojam. Pjaca, 27-godišnji napadač koji je 2016. prodan iz zagrebačkog Dinama u Juventus za rekordnih 23 milijuna eura, ove sezone još nije zabio gol za Empoli u devet nastupa koliko je skupio.

No, u prošle dvije sezone igrajući za Torino i Genou u nekim utakmicama podsjetio nas je na stare dane kada je bio član hrvatske reprezentacije. No, teške ozljede ostavile su traga, ali Pjaca se ne predaje. I sanja barem još jednom izboriti nastup u Vatrenima. No, nakon svega što je prošao sigurno ima samo jednu želju, a to je da ga zaobiđu teške ozljede.

Serie A, 18. kolo:

  • Empoli - Sampdoria 1-0 (Ebuehi 55)
Standings provided by Sofascore