PRIPREMNA UTAKMICA

Marko Livaja u pola sata razmontirao Mađare, asistirao pa dva puta zabio

05.07.2023 u 20:17

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobijedili su mađarski MTK s 3-1 (0-1) u pripremnoj utakmici odigranoj u slovenskom Bledu, što je prva pobjeda momčadi Ivana Leke u pripremama za novu sezonu.

Mađari su od 34. minute vodili, a strijelac je bio Mihaly Kata. Hajduk je do izjednačenja došao u 64. minuti, a preokret u igri splitske momčadi donio je Marko Livaja, koji je ušao u 60. minuti.

Kapetan Hajduka je napravio veći dio posla kod prvog pogotka, kad se oslobodio svojih čuvara u kaznenom prostoru i poslao prizemnu loptu na suprotnu vratnicu, gdje ju je dočekao Leon Dajaku i bez poteškoća s nekoliko metara proslijedio u mrežu za 1-1.

Livaja je potom preuzeo ulogu realizatora. Za vodstvo 2-1 loptu je poslao u mrežu u 79. minuti na asistenciju Tina Blaža Lauša, da bi u 88. minuti postavio konačnih 3-1 na dodavanje Šimuna Hrgovića.

Pred Hajdukom su do početka nove sezone i gostovanja na Maksimiru (15.7.) u domaćem Superkupu protiv prvaka Dinama još dvije pripremne utakmice. U petak, 7. srpnja, suparnik će im biti slovenski prvoligaš Radomlje, a dan poslije će igrati protiv turskog Trabzonspora na čijoj je klupi Nenad Bjelica, a u pojačanje za novu sezonu je hrvatski reprezentativac Mislav Oršić.