KOPIĆEVA ANALIZA KOLA

'Borba za naslov je otvorena, Hajduku se od dolaska Leke ovo još nije dogodilo'

03.04.2023 u 09:23

Bionic
Reading

Od petka do nedjelje igrane su utakmice 27. kola SuperSport HNL-a. Dinamo je (opet) kiksao, a era bez Ademija, te uz nekolicinu ozlijeđenih (Petković, Perić), nije dobro krenula. Hajduk se uz rekonvalescenta Livaju vratio u igru za naslov. Nećemo više gledati ni Osijekovog Škorića, ali zato oduševljava Krstanović. Evo pregleda kola iz perspektive iskusnog trenera Željka Kopića

Po svemu sudeći čeka nas neizvjesna završnica SuperSport HNL-a. Do prije kojeg kola Dinamo je imao sve u svojim rukama, no sa samo pet bodova u pet utakmica, dopustio je Hajduku da se primakne na dostižnih sedam bodova. Neizvjesno će biti i u utrci za treće mjesto, koje vodi u europska natjecanja.

Baš kao što se niti Gorica nije predala u borbi za očuvanje mjesta u najelitnijem razredu hrvatskog klupskog nogometa.

Željko Kopić, iskusni 45-godišnji trener, koji je između ostalih vodio i Hajduk i Dinamo, analizirao je svih pet utakmica 27. kola.

GORICA – DINAMO 1:1

Dinamo niti u drugom pokušaju ovog proljeća nije uspio do pobjede protiv Gorice. Tijekom cijele utakmice imali su izražen posjed lopte, pokušavali su kontinuiranim napadima ugroziti domaćina, imali su svoje prilike, u konačnici i vodstvo od 1:0 golom Ljubičića na odličnu asistenciju Drmića ali sve to nije bilo dovoljno za tri boda. Gorica je nakon dvije uzastopne domaće pobjede došla do još jednog važnog boda u borbi za ostanak u ligi protiv favoriziranog Dinama.

  • +23
Gorica - Dinamo (27. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ponovno su odigrali dobru utakmicu, s puno energije i tempa, te su u potpunosti zaslužili taj jedan bod nakon prekrasnog pogotka Mitrovića. I prije gola su imali nekoliko jako dobrih situacija, ali je Livaković dobro reagirao. Ovakvim ishodom ekipa Željka Sopića i dalje ostaje u igri za ono pretposljednje mjesto koje donosi ostanak u SuperSport HNL-u.

Dinamo je i dalje glavni favorit za naslov prvaka, ali je sa zadnjim rezultatima i osvojenih pet bodova u pet utakmica dozvolio Hajduku da se bodovno približi i ostavi prvenstvo i dalje otvorenim.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

ŠIBENIK – HAJDUK 2:3

Hajduk je odlično otvorio utakmicu, te je već u drugoj minuti zaprijetili nakon prekida preko Pukštasa, zatim je uslijedio Krovinovićev šut s distance, pokušavali su i Livaja i Benrahou iz slobodnog udarca.

Šibenčani su prijetili preko Đire, i pred kraj poluvremena iz dobre situacije Dolček nije uspio zahvatiti loptu. I onda se ponovno 'ukazao' Livaja koji pogađa za 1:0 nakon što mu je izvrsno loptu proslijedio Benrahou. Benrahou i Livaja sudjeluju i kod golova Mlakara i Pukštasa kojima Hajduk odlazi na velikih 3:0.

  • +25
Šibenik - Hajduk (27. kolo SuperSport HNL-a) Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

Ulaskom Dejana Radonjića i Duje Čopa potpuno se mijenja odnos snaga na travnjaku i Dolček fantastičnim pogotkom smanjuje rezultat na 3:1. Nakon tog pogotka Šibenčani potpuno preuzimaju inicijativu i zasluženo preko Kvržića dolaze do drugog pogotka. Do kraja utakmice Hajduk je opasno živio ali su uspjeli doći do tri boda i približiti se Dinamu na sedam bodova. Zaključno, Hajduk je ponovno na pogon Marka Livaje došao do tri boda, prvi put od dolaska trenera Leke ostvarili su tri pobjede u nizu, te su uspjeli prvenstvo ostaviti otvorenim.

Šibenčane već u srijedu očekuje polufinalna utakmica kupa Hrvatske protiv Dinama kojeg su pobijedili u prvenstvenom ogledu prije nešto manje od mjesec dana.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

SLAVEN BELUPO – ISTRA 2:0

Zekićeve trupe i dalje ne odustaju od plasmana koji vodi u Europska natjecanja. U utakmicu su ušli malo suzdržano, Istra je kontrolirala igru kroz posjed lopte ali bez ozbiljnijih prilika pred golom domaćeg vratara Čovića. Kako je utakmica odmicala, tako su Slavenaši bili sve opasniji pred protivničkim golom i nagrada za to je stigla spretnim i sretnim golom Mudražije.

Istra je imala svoje prilike, pokušavala doći do izjednačujućeg pogotka, međutim 40-godišnji Ivan Krstanović nakon asistencije Boseca zaključuje ovu utakmicu.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

To je Krstanovićev 121. gol u HNL-u, te je ovim pogotkom postao najstariji igrač koji se upisao u strijelce u povijesti HNL-a. Impresivan broj golova i podatak za veliki respekt. S ovom pobjedom igrači Zorana Zekića u odličnoj atmosferi dočekuju dvije domaće utakmice, regionalni derbi protiv Varaždina i nakon toga utakmicu sezone, polufinale kupa protiv Hajduka. Istri slijede dva gostovanja, i ako žele i dalje ostati u borbi za visoki plasman morat će početi osvajati bodove na gostovanjima. Zadnju gostujuću pobjedu ostvarili su prije pet mjeseci protiv Rijeke na Rujevici 0:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

RIJEKA – OSIJEK 1:1

Derbi na Rujevici otvorila je Rijeka izvrsnom prilikom Marina već u trećoj minuti, međutim i Osijek uzvraća preko Caktaša i Lovrića. Tijekom cijelog prvog poluvremena gledali smo otvorenu igru obje momčadi, s nešto većim posjedom lopte Riječana koji dolaze do vodstva pogotkom Frigana s 11 metara. Osijek je nastavio igrati otvorenim gardom, imali su nekoliko dobrih situacija pred golom Rijeke, ali je najveću prigodu ipak su propustili domaćini. Ponovno je Marin imao mat situaciju, ali na semaforu je ostalo 1:0.

I u drugom poluvremenu gledali smo kvalitetan nogomet s prilikama na obje strane. Fiolićev šut Niko Galešić čisti s gol linije, a na drugoj strani Frigan promašuje čistu priliku za 2:0.

  • +12
SuperSport HNL: Rijeka - Osijek, 2.4.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Na kraju, Osječanima stiže nagrada za otvorenu i napadačku igru u liku Žapera koji je pogodio za zasluženih 1:1. Derbi je protekao u kvalitetnoj igri bez kalkulacija obje ekipe. Osječani svakako mogu biti zadovoljniji s ovim bodom koji im može jako puno značiti sa psihološkog aspekta pred sljedeće gostovanje u Gorici, s obzirom na to kako su zadržali treće mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Riječane očekuju dvije uzastopne utakmice na Rujevici kojima mogu napraviti značajan iskorak u plasmanu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

LOKOMOTIVA – VARAŽDIN 1:1

Igrači trenera Silvija Čabraje su odlično otvorili utakmicu i ranim pogotkom Goričana došli do vodstva. Prvo poluvrijeme Lokomotiva je bila puno kvalitetniji suparnik, potpuno je dominirala terenom ali je vratar Zelenika držao Varaždince na životu. Otvorili su Varaždinci drugo poluvrijeme nešto kvalitetnije i uspijeli su doći do poravnanja preko Puclina čiji gol im je bio dovoljan i za jedan, vrijedan bod.

Lokomotiva je i nakon tog gola, do kraja utakmice napadala, tražila put do drugog gola ali treba istaknuti kako je vratar Oliver Zelenika bio sjajan, imao je nekoliko izvrsnih intervencija, uspio je svoju mrežu sačuvati netaknutom i glavni je 'krivac' što Varaždinci dolaze do boda. Zanimljivo je kako je Varaždin u posljednjih pet kola osvojio deset bodova, najviše od svih momčadi u ligi, na čemu treba čestitati treneru Mariju Kovačeviću i njegovim dečkima.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Vuše statistike potrežite OVDJE.