ovo su najskuplji

Marko Livaja ostao bez milijun i pol eura, ali je Bruno Petković i dalje iza njega

19.12.2023 u 13:15

Bionic
Reading

Kraj polusezone u SuperSport HNL-u donio je i nove, ažurirane vrijednosti igrača na Transfermarktu. Najskuplji igrač domaće lige dolazi iz Dinama i procijenjen je na čak 18 milijuna eura...

Prema najnovijim podacima Transfermarkta, najskuplji igrač SuperSport HNL-a je Dinamov Martin Baturina (18) kojem je nakon jesenskog dijela sezone vrijednost skočila za tri milijuna i sad je njegova cijena 18 milijuna eura.

>> KAPETANI BIRAJU 2023. Petković 'debelo' ispred Livaje; evo koliko bodova su im dali kapetani velike četvorke

Iza Dinamovog dragulja Baturine na listi najskupljih su čak tri igrača Hajduka.

Prvi je Luka Vušković koji je potpisao za Tottenham, a njegova je cijena sad sedam milijuna eura. Iza njega je kapetan 'bilih' Marko Livaja kojem je cijena na Transfermarktu pala za milijun i pol eura te ga u ovom trenutku cijene šest i pol milijuna eura.

Četvrti najskuplji igrač domaće lige je sjajni Rokas Pukštas kojem je cijena porasla za 100 posto! Do prije dva dana je vrijedio 'samo' tri milijuna, a sad je na šest milijuna eura!

Dinamo - Hajduk 0:0, sažetak 17.12.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

TOP 5 najskupljih igrača SuperSport HNL-a zatvara napadač Dinama Bruno Petković, njemu je cijena ostala ista - pet milijuna eura.

Slijedi skupina igrača od po 3.5 milijuna eura, a to su Marco Pašalić, Nediljko Labrović i Toni Fruk (Rijeka), Filip Krovinović (Hajduk) te Marko Bulat i Mauro Perković (Dinamo).

  • +47
Dinamo - Hajduk, SuperSport HNL, 17.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Fran Brodić (Varaždin) sa sedam zabijenih golova dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca lige, a Transfermarkt ga je procijenio na tek milijun eura, dok napadački dvojac Osijeka stoji nešto bolje. Ramon Mierez i Mijo Caktaš su također zabili po sedam golova, Argentinac je procijenjen na 2.5 milijuna eura, a Caktaš na 1.8 milijuna eura.

NAJSKUPLJI IGRAČI SUPERSPORT HNL-A

  • 1. Martin Baturina (Dinamo) - 18 milijuna eura
  • 2. Luka Vušković (Hajduk) - 7 milijuna eura
  • 3. Marko Livaja (Hajduk) - 6.5 milijuna eura
  • 4. Rokas Pukštas (Hajduk) - 6 milijuna eura
  • 5. Bruno Petković (Dinamo) - 5 milijuna eura
Standings provided by Sofascore