rijeka, dinamo ili hajduk

Matjaž Kek iskreno progovorio o mogućem povratku u hrvatski nogomet

19.12.2023 u 11:16

Bionic
Reading

Slovenski izbornik Matjaž Kek gostovao je u emisiji SportKluba 'Pod prečko' gdje je govorio o plasmanu svoje reprezentacije na EURO 2024., a dotakao se i SuperSport HNL-a s obzirom na to da je dugi niz godina više nego uspješno vodio Rijeku

Slovenci su pod vodstvom Matjaža Keka odigrali odlične kvalifikacije i izborili plasman na završnicu Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2024. godine. Na Euru ih u skupini čekaju Engleska, Danska i Srbija.

'Put nije bio lak, što drugo reći nakon ždrijeba, kada su svi počeli govoriti da je skupina laka i da će biti katastrofa ako se ne plasiramo na Europsko prvenstvo. Igrači su napisali dobru priču, predsjednik i ja smo se možda malo zaletjeli, bili smo hrabri. Sve je na kraju uspjelo. Sada je sve usmjereno na pripremu. Počinje dalje u siječnju. To je puno lakše postići u dobrom ritmu i atmosferi te uz dobru komunikaciju', rekao je Matjaž Kek koji je gostovao u emisiji SportKluba 'Pod prečko'.

Proteklih se mjeseci Kek intenzivno spominjao u kombinacijama za povratak u SuperSport HNL.

'Gurale' su tako glasine Keka prema Dinamu i Hajduku, ali je bilo i 'kombinacija' prema kojima bi se vratio u Rijeku... No, kako sve to vidi aktualni slovenski izbornik?

'Rijeka je Rijeka i uvijek je u prednosti ispred Dinama i Hajduka. To što te takvi klubovi žele je priznanje da si nešto napravio. Za Rijeku me vežu šest godina lijepih uspomena', kaže Matjaž Kek i dodaje:

'Takav sam, čak mi i navijači Olimpije još uvijek zamjeraju što kao Mariborčanin nisam vodio Olimpiju, ali ja sam samo izrazio poštovanje prema ovom klubu jer nisam mogao dati 100 posto za njega. Ali ako kao trener ne dajete sve od sebe, onda ste loš trener. To je zapravo samo poštovanje', zaključio je Kek.