serie a

Mario Pašalić asistirao za gostujuću pobjedu Atalante protiv Rome

25.09.2019 u 21:50

Bionic
Reading

U susretu 5. kola talijanskog nogometnog prvenstva Atalanta je na stadionu Olimpico pobijedila Romu 2:0 nanijevši prvi poraz rimskom sastavu u posljednjih 20 utakmica...

Bila je to treća Atalantina gostujuća pobjeda ove sezone u talijanskom prvenstvu, dok je Roma upisala prvi poraz ove sezone nakon dvije pobjede i dva remija.

Pobjedu Atalanti, koja je u Ligi prvaka teško stradala na stadionu Maksimir izgubivši od Dinama (0:4), donijeli su Daniel Zapata (70) i Marten de Roon (90). Nizozemcu je za drugi gol asistirao Mario Pašalić. Mladi hrvatski veznjak je ušao u igru samo dvije minute ranije.

Za Romu je od 76. minute zaigrao Nikola Kalinić kojem su to bile prve minute u Serie A u dresu rimskog kluba. Dvije minute nakon ulaska u igru Kalinić je imao sjajnu priliku za izjednačenje, no njegov udarac obranio je Pierluigi Gollini.

  • +35
Dinamo - Atalanta, 1. kolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Roma je posljednji poraz u svim natjecanjima upisala u ožujku prošle godine kada je na Olimpicu izgubila od Napolija sa 1:4. Nakon toga je nanizala 12 pobjeda i sedam neodlučenih rezultata.

Atalanta je ovom pobjedom skočila na treće mjesto s 10 bodova, tri manje od Juventusa i dva manje od Intera koji ima i utakmicu manje.