odlazi u susjednu zemlju

Mario Mandžukić napokon pronašao novu sredinu; slavni srpski trener ga zove u svoj klub nakon što je iznenada ostao bez prvog napadača

30.10.2020 u 11:57

Bionic
Reading

Mario Mandžukić mogao bi karijeru nastaviti u Bologni koja je ostala bez standardnog napadača Federica Santandera

Mario Mandžukić je bez kluba od srpnja kada je raskinuo ugovor s katarskim Al Duhailom u kojem je izdržao samo šest mjeseci nakon odlaska iz Juventusa u kojem je pao u drugi plan. Tijekom prijelaznog roka Mandžu se povezivalo s brojnim europskim velikanima, ali na kraju se niti jedna od spominjanih opcija nije realizirala.

Junaka Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Rusiji se povezivalo s Bayernom, Juventusom, Romom, Milanom, pa čak i Real Madridom, ali do sada nije potpisao ni s jednim klubom. Kako je slobodan igrač, može se novom klubu priključiti bilo kada, bez obzira traje li prijelazni rok ili ne.

Ugledni talijanski novinar koji se specijalizirao za transfere, Gianluca Di Marzio, tvrdi da zna gdje će Mandžo nastaviti karijeru. Prema njemu, Mandžo bi uskoro trebao postati novi igrač Bologne koji s klupe vodi legendarni srpski trener Siniša Mihajlović. Priča je jednostavna, Bologni se ozlijedio pouzdani napadač i sada hitno traže zamjenu, a Mandžo je i pouzdan i besplatan.

Bologna je nedavno ostala Federica Santandera koji će s travnjaka izbivati barem četiri mjeseca zbog ozljede ligamenata u koljenu i to nakon što obavi operaciju. Oporavak se može odužiti i na šest mjeseci pa je jasno da Bologna treba hitno pronaći zamjenu, a Di Marzio tvrdi kako je Mandžo idealan za ovaj posao.

Isti novinar piše i kako je na Mandžinu adresu nedavno stiglo nekoliko ponuda. Osim Bologne, traže ga i Aston Villa i West Ham koje je hrvatski napadač već odbio, a pregovarao je i s Beneventom i Fiorentinom, no za sada ništa od toga nije realizirano. Di Marzio piše kako sada kreću pregovori oko uvjeta s Bolognom, a sve će biti jasnije u idućih nekoliko dana.