BORBA ZA MEDALJE

Mario Hezonja pred hrvatskim novinarima otvoreno o svemu: Često sam krivo interpretiran, a njegove riječi... Polaskan sam, on je doktor ovog sporta

15.06.2022 u 16:54

Bionic
Reading

Mario Hezonja je danas u pratnji izbornika Damir Mulaomerovića prezentirao hrvatsku košarkašku reprezentaciju na konferenciji za novinare uoči kvalifikacijskih utakmica za plamsam na Svjetskog prvenstvo protiv Slovenije u Ljubljani (30. lipnja) i Finske u Rijeci (3. srpnja)

Mulaomerovićev popis za sada je skraćen na 17 kandidata. Bojan Bogdanović, Ivica Zubac i Mario Hezonja su svakako najzvučnije imena s te liste.

Upravo je komentar nedavne Bogdanovićeve izjave da će štafetnu palicu glavnog igrača predati u ruke preostalom dvojcu zvijezda hrvatske reprezentacije bio jedan od zadataka Hezonje na konferenciji.

Mario Hezonja je izašao pred hrvatske novinare. Stigao na konferenciju s izbornikom Damirom Mulaomerovićem, koji je prije neki dan objavio imena 17 kandidata za nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

'Kada Bogdanović tako nešto kaže, ja mogu samo reći da sam polaskan, jer Babo je doktor ovog sporta. Spreman sam preuzeti odgovornost, pogotovo za ove kvalifikacije, ali moje vrijeme tek dolazi. Štafetnu palici ću uzeti kada bude potrebno, za sada su tu Bojan i Zubac ispred svih nas. Oni su srce ove reprezentacije', rekao je Dubrovčanin.

Njegova sezona u ruskom Unicsu kojeg vodi hrvatski stručnjak Velimir Perasović i u kojem je zavrijedio titulu MVP igrača također je zanimala hrvatske novinare:

'I kad je bilo teško i kad mi nisu dali da igram, radio sam. Nikada me to nije izbacilo iz takta. Odustajanje nije bilo opcija. Ustvari te godine i ta ljeta u kojima sam radio na sebi, pomogle su mi u razvoju. Mislim da sam tada postajao bolji, a sve je na naplatu došlo ove sezone . Veliko hvala treneru Perasoviću i njegovu pomoćniku Karakašu koji su mi bili kao roditelji. Pružili su mi priliku i sve je došlo nekako samo od sebe.

Upitan koja mu pozicija u igri najviše odgovara spremno je odgovorio:

'Bilo koja, najviše mi odgovara da sam na parketu, igrat ću ono što izbornik od mene bude tražio. Dobra je stvar da nas u reprezentaciji ima koji možemo rotirati pozicije.'

Progovorio je i o izazovima koji čekaju reprezentaciju ovog ljeta

'Kao što je gospar Dino Rađa rekao, čeka nas jedno neuobičajeno ljeto, gdje imamo, ako Bog da, dva kvalifikacijska prozora za Svjetsko prvenstvo i zatim Europsko prvenstvo. Ne bih previše o protivnicima, ni o onome što nas čeka, interesira me samo Hrvatska, naša ekipa. Izbornik Mulaomerović je tu, znamo se dosta godina. Sve sam pratio tijekom godine, jer sam znao što nas čeka ovo ljeto. Htio sam se pripremiti što bolje, što mentalno, što fizički jer sam znao da me nakon teške i duge sezone u Europi čeka jako teško ljeto, ali takve prilike grade velike stvari. Kao što je Mula rekao, teško se spremiti u ovo malo vremena, ali smatram da smo svi profesionalci, a i ekipa se dosta pomladila. Vrijeme je da počnemo kreirati jednu lijepu priču i počnemo se boriti za medalje jer mislim da Hrvatska tamo pripada',

A o izjavi koja je naišla na veliki odjek u hrvatskoj javnosti da se neće vraćati u NBA ligu kratko je rekao:

'Mene 'često krivo interpretiraju. Napisali su da sam rekao da me u NBA ligi nisu poštivali. To je glupost. Pitanje je bilo kako se osjećam u Europi i što mislim o glasinama vezanim uz zanimanje nekih NBA klubova za mene. U to vrijeme zanimale su me samo moje izvedbe u Unicsu pa sam odgovorio da ne želim preskakati stepenice dok ne ispunim svoje ciljeve u Europi', pojasnio je Mario

Hrvatska prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra u Ljubljani protiv Slovenije, a nakon toga u Rijeci 3. srpnja dočekuje Finsku. Obje utakmice prenosit će SportKlub televizija.