novi problemi

Mario Hezonja igra u životnoj formi, ali opet neće nastupiti za Hrvatsku; napokon je otkriven pravi razlog...

21.02.2022 u 12:40

Bionic
Reading

U nedjelju je u Moskvi odigrana All Star utakmica VTB lige, a hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja pokorio je konkurenciju na parketu. Da, Hezonja igra u životnoj formi, ali kako sada stvari stoje, neće moći pomoći reprezentaciji u nadolazećim utakmicama kvalifikacija za plasman na SP

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak i nedjelju (25. i 28. veljače) protiv Švedske igra kvalifikacije za plasman na SP. Novi izbornik Damir Mulaomerović u Zagrebu je okupio reprezentativce na koje računa u ovim utakmicama, ali među njima ponovno nije Mario Hezonja...

Košarkaška će se reprezentacija ovog tjedna pripremati u Zagrebu, prva utakmica protiv Švedske je u petak (25. veljače 2022. u 18:30 sati) u KC Dražen Petrović, a druga se igra već u nedjelju (28. veljače 2022. u 19:00 sati) u švedskom Norrkopingu.

A Mario Hezonja je u nedjelju briljirao na All Star utakmici VTB lige u Moskvi. Proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) utakmice u kojoj je zabio 29 koševa, a slavio je - očekivano - i u natjecanju u zakucavanjima. Za 'hat-trick' mu je nedostajalo samo malo sreće jer je u finalu tricaša bolji bio bivši igrač Crvene zvezde Billy Baron. Hezonja je na kraju imao 18 bodova, a Baron 21.

Mario Hezonja All Star utakmica Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube

No, Mario Hezonja - barem kako sada stvari stoje - neće moći pomoći reprezentaciji u utakmicama protiv Švedske. Problem, ovaj put, nije u njemu...

Naime, njegov Unics Kazan ovog tjedna igra čak dvije važne utakmice Eurolige. Prvo momčad koju s klupe vodio bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović sutra (utorak, 22. veljače, 20 sati) igra u gostima kod Monaca, a onda u četvrtak (24. veljače, 20.30 sati) ide u Španjolsku, u goste kod Baskonije koju od nedavno, gle čuda, vodi još jedan bivši hrvatski izbornik, Nenad Spahija.

Mario Hezonja All Star utakmica trice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube

Za Unics su ovo dvije izuzetno važne utakmice i Velimir Perasović jednostavno ne može (ili ne smije!) pustiti Hezonju na okupljanje reprezentacije. No, u Hrvatskom košarkaškom savezu (HKS) čine sve kako bi Hezonja ipak zaigrao.

Mario Hezonja All Star utakmica zakucavanja Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube

Prema još nepotvrđenim informacijama, predsjednik HKS-a Stojko Vranković i predsjednik stručnog savjeta Dino Rađa pokušavaju pronaći način kako bi Hezonja ipak nekako u četvrtak navečer ili tijekom petka stigao iz Vitorije u Zagreb. Navodno se razmišlja i o charter letu za našeg košarkaša kojeg bi avion 'pokupio' u Španjolskoj odmah nakon utakmice i u najkraćem mogućem roku 'dopremio' u Zagreb.

Za sada još ništa nije potvrđeno, ali u ovom trenutku nam je Mario Hezonja neophodan s obzirom na to da je reprezentacija u prva dva nastupa upisala dva poraza. Protiv Švedske naši košarkaši jednostavno nemaju pravo na poraz ako žele ostati u igri za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. odigrati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.