SLAVLJE U DUBROVNIKU

Marinić Kragić podsjetio što se govorilo o Španjolcima: Tko nije kupio ulaznicu...

05.01.2024 u 05:55

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u svojoj prvoj utakmici na Euru, na kojem brani europski naslov, pobijedila je nakon peteraca favoriziranu Španjolsku 14:12. Evo kako su pobjedu, koja donosi 'samo' dva boda, vidjeli neki od igrača iz sastava kojeg vodi Ivica Tucak

Dvoboj na Gružu komentirao je Jerko Marinić Kragić:

'Jako dobar početak ovog natjecanja. Svi su nas stavljali u neki podređeni položaj i govorili da su Španjolci favoriti. Posao nije gotov, imamo još dvije velike i važne utakmice do kraja. Protiv Francuza idemo jako, protiv Crnogoraca još jače. Atmosfera je fantastična. Taj šušur i taj žamor se osjetio. Htio bi zahvaliti svima i tko nije kupio kartu za Francusku, neka je kupi sada. Francuzi su jako dobra reprezentacija. Imaju jednog od najboljih hrvatskih trenera. Puno su uložili u vaterpolo. Nikako ih ne smijemo podcijeniti. Nema mjesta opuštanje i vjerujem da ćemo upisati nova tri boda', rekao je nakon utakmice Kragić.

Evo kako je utakmicu vidio kapetan momčadi, vratar Marko Bijač, koji je u raspucavanju peteraca zaustavio jedan udraca Španjolaca.

'Rekao bi da je presudila naša strpljivost u napadu. Bili smo strpljivi i iskoristili šanse s kojima smo se vratili u utakmici. Bili smo strpljivi i uspjeli osvojiti dva boda. Španjolci su jedni od najvećih favorita za zlato. Predivno je igrati u Dubrovniku. Odavno nije bila ovakva atmosfera. Ja se nadam da možemo do medalje. Moramo ići utakmicu po utakmicu. Ovo je duga reprezentativna sezona. Utakmica protiv Francuske bit će teža nego ona u Splitu prije godinu dana, a danas su pokazali da su ozbiljna reprezentacija'.

  • +20
EP u vaterpolu: Španjolska - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic