ATP CHENNAI

Marin Čilić preokretom do četvrtfinala

03.01.2013 u 15:20

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u indijskom Chennaiju! Naš najbolji tenisač slavio je u 2. kolu sa 4:6, 6:2, 6:3 protiv Ukrajinca Sergija Stahovskija

Nakon što je bio slobodan u 1. kolu, Čiliću je četvrti međusobni susret protiv Stahovskija došao kao prvi u novoj sezoni. U posljednja je dva Čilić slavio u tri seta nakon što je dobijao prvi, a gubio drugi set, no danas je morao u potpunosti okrenuti susret protiv dvije godine starijeg Stahovskija.

Da je još uvijek malo 'zahrđao' Čilić je pokazao u prvome setu kada je Ukrajinac konstantno imao priliku ugroziti početni udarac nešeg tenisača. Realizirao je drugu ponuđenu break-loptu u prvoj dionici, kod rezultata 3:3, te nakon toga držeći vlastiti servis zaključio set i poveo s 1-0.

No, tada na teren izlazi Marin Čilić kojeg bi stalno htjeli gledati, te u preostala dva seta prepušta Stahovskiju još samo osam poena na vlastitom početnom udarcu!

Odmah na početku drugog seta Čilić, kod prednosti 1:0, radi break, te drži svoj servis sve do rezultata 5:2, kada još jednom oduzima početni udarac Ukrajincu za 6:2.

U prvom servis-gemu odlučujućeg seta Čilić je drugim servisom spasio jedinu break-loptu Ukrajinca u meču otkako je oduzeo servis našem tenisaču u prvom setu, te je ponovno, kao i u drugom setu, oduzeo početni udarac Stahovskiju u njegovom prvom servis-gemu.

Do kraja meča je Čilić rutinirano držao svoj početni udarac, a servis za meč zaključio je gemom bez izgubljenog poena.

U konačnici je Čilić ispalio 15 as-servisa (Stahovskij četiri), realizirao 82 posto poena nakon ubačenog prvog servisa i 61 posto nakon ubačenog drugog, te je realizirao tri od pet break-lopti.

U četvrtfinalu će naš tenisač igrati protiv francuskog tenisača Benoita Pairea, petog nositelja turnira, koji je u svom susretu 2. kola razbio Izraelca Dudija Selu sa 6:1, 6:0. Bit će to prvi susret ove dvojice igrača na ATP Touru.