SLAŽETE LI SE S NJIME?

Marija Stanića nije bilo dugo u medijima, pa je ova usporedba hrvatskih uspjeha na Mundijalima itekako zanimljiva

18.01.2023 u 22:55

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, 50-godišnji Mario Stanić, odnedavno radi (i) kao TV voditelj, u u organizaciji Sportskih igara mladih i pod pokroviteljstvom Arene sport, a emisija ima zanimljivo ime '(Ne)uspjeh prvaka sa Marijom Stanićem'

Bivši nogometaš Željezničara, Dinama, Sporting Gijona, Benfice, Club Bruggea, Parme i Chelseaja, te naravno, hrvatske nogometne reprezentacije, Mario Stanić, rijetko pristaje na intervjue.

No, sada se primio posla u kojem će on intervjuirati druge, pa je u premijernoj emisiji sjeo nasuprot prvog čovjeka Uefe, Slovenca Aleksandra Čeferina.

'Ideja emisije je da se kroz spontane razgovore dodirnemo tematike o kojoj se malo govori, da razgovaramo o padovima i porazima, o frustracijama i neuspjesima koji su sastavni dio svake karijere. Iz osobnog iskustva znam da se ta druga, tamnija strana medalje uglavnom potiskuje i ostaje prekrivena debelim slojevima šutnje. To bi mogla biti izuzetno poučna i pozitivna poruka svim mladim generacijama i to je ono što me najviše privuklo ovom projektu. Danas živimo u nekim ludim i površnim vremenima gdje prevladava žutilo i crnilo, živimo u poluvirtualnom svijetu gdje ima jako puno sumnjivih autoriteta. Smatram da autentični razgovori, ispovijesti i iskustva vrhunskih sportaša mogu potaknuti mlade ljude u njihovom osobnom razvoju', dodao je Stanić u razgovoru za Klix.ba.

Osim što je pričao o rezultatima reprezentacije Bosne i Hercegovine te bivšeg kluba Željezničara, Mario Stanić osvrnuo se i na Svjetsko prvenstvo u Katru, na kojem je Hrvatska osvojila treću svjetsku medalju, drugu uzastopno.

'Hrvatska je na ovom Svjetskom prvenstvu osvojila broncu, a na prošlom, prije četiri godine, osvojila je srebro. Naša generacija je 1998. probila led i osvojila broncu. U zadnjih 20-ak godina Hrvatska se tri puta penjala na postolje. To nije pošlo za rukom ni mnogo većim nogometnim silama koji kontinuirano ulažu milijune i milijarde u nogometne nacionalne lige, sisteme i strukture. S obzirom na to da je u vrhunskom sportu najteže i najzahtjevnije imati kontinuitet, smatram kako je ovo najveći uspjeh. Hrvatska je s ovom medaljom pokazala kontinuitet i dominaciju, a to je ono čemu svi teže', zaključio  je Stanić.