RUSKINJA U AKCIJI

Marija Šarapova pozvala na donacije za djecu Ukrajine, ali pratitelji na društvenim mrežama jednu joj stvar nikako ne mogu oprostiti

11.03.2022 u 16:47

Bionic
Reading

Ruskinja Marija Šarapova još jednom se oglasila povodom ruske invazije, objasnila je kako donira novac humanitarnoj organizaciji za ukrajinsku djecu, ali se svejedno našla na meti pratitelja

Osvajačica pet Grand Slam naslova desetak dana ranije objavila je poruku mira, a sada se oglasila kako bi pozvala svoje pratitelje na društvenim mrežama da doniraju novac organizaciji 'Save the Childern' kako bi se pomoglo ukrajinskoj djeci kao što je to napravila ona sama.

'Svakim danom sam sve više i više slomljena i duboko tužna slikama i pričama obitelji i djece koje su pogođene rastućom krizom u Ukrajini. Doniram fondu za hitne slučajeve 'Save the Children', organizaciji koja neumorno radi na osiguravanju, hrane, vode i lijekova onima kojima su potrebni. Molimo vas da mi se pridružite u davanju donacije. Molim se za mir i šaljem svoju ljubav i podršku svima pogođenima', napisala je Šarapova na Instagramu.

Lijep čin Ruskinje koja je godinama bila na vrhu Forbesove liste kao naplaćenija sportašica, a mnogi su je smatrali i za najljepšu tenisačicu svijeta. No nisu bili svi oduševljeni njezinom porukom mir i doniranjem novca.

Naime, bilo je i onih koji joj zamjeraju i ne mogu joj oprostiti što ni ovoga puta nije javno osudila rusku invaziju na Ukrajinu odnosno prozvala Vladimira Putina kao glavnog krivca za cijelu katastrofalnu situaciju.