VELIKI INTERES

Marija Mandžukića želi pola Europe

20.06.2012 u 15:54

Bionic
Reading

Mario Mandžukić podigao si je nastupima na Euru u Poljskoj cijenu do neslućenih visina: potjera za njim definitvno je krenula u utorak, dan nakon ispadanja hrvatske nogometne reprezentacije

Pariški je dnevnik L'Equipe objavio da je Mandžukića u redove PSG-a, superbogatoga francuskog kluba, odlučio dovesti karizmatični sportski direktor kluba, Brazilac Leonardo Araujo. Za cijenu se, prenose drugi mediji, ne pita.

Za 26-godišnjeg napadača, koji s Wolfsburgom ima još dvogodišnji važeći ugovor, interes su tijekom Eura pokazali također Barcelona i Everton. Prema pisanju tiskanog izdanja njemačkog tjednika Sport Bilda u izdanju od srijede, opasno su za njega zagrizla i dva talijanska kluba: Napoli i Fiorentina.

Nijemci pišu da je Manžukićev menadžer Ivan Cvjetković prošlog tjedna izvanredno otputovao na pregovore u Firencu. S druge strane, iz Napolija su se javili jer u Hrvatu vide idealnu zamjenu za Edinsona Cavanija, koji bi ovog ljeta mogao napustiti klub.

Spominje se u kontekstu otkupa Mandžukićeva uigovora također i moskovski Lokomotiv, klub čiju momčad idućeg ponedjeljka preuzima dosadašnji hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Felix Magath, unatoč trima postignutim golovima Mandžukića u Poljskoj, kao i impresivnom nastupu protiv Španjolaca kojima jedinima nije zabio, nije promijenio mišljenje: i dalje je spreman prodati napadača, pogotovo nakon što je lani vrlo efikasnom Patricku Helmesu priključio dva pojačanja – Ivicu Olića i Basa Dosta.

'Izvjesno je samo da uspješni trener koji ne voli zvijezde shvaća jednu stvar: da za Mandžukića danas može dobiti daleko više od deset milijuna eura, na koliko je bila procijenjena njegova vrijednost prije početka Eura', zaključuje Sport Bild.