tko je tu lud?

Marcus Rashford igra sezonu karijere, ali čelni ljudi Manchester Uniteda ipak su odlučili prodati svog najboljeg igrača

20.02.2023 u 12:28

Bionic
Reading

Manchester United preporodio se pod vodstvom Erika ten Haga, 'crveni vragovi' u posljednjih 20 utakmica imaju samo jedan jedini poraz, treći su na prvenstvenoj ljestvici i s izglednim šansama da u osmini finala Europske lige eliminiraju Barcelonu

Jedan od igrača koji je najviše profitirao dolaskom trenera Erika ten Haga na Old Trafford je Marcus Rashford (25) koji igra kao preporođen. Da, sjajni napadač napokon je zdrav i igra najbolju sezonu u svojoj karijeri.

Prvi je strijelac Uniteda, u svim je natjecanjima zabio 24 gola uz osam asistencija, a s 14 zabijenih golova je i treći strijelac Premiershipa. Ispred njega su Harry Kane (17 golova) i gotovo nedostižni Erling Haaland koji je zabio 26 golova.

'Crveni vragovi' su napokon konkurentni, trenutno su treći na prvenstvenoj ljestvici, osvojili su 49 bodova, samo tri manje od drugog Manchester Cityja (52 boda) i pet manje od vodećeg Arsenala (54 boda).

Na Old Traffordu već deset godina čekaju naslov prvaka, posljednji su put prvenstvo osvojili još 2013. godine, a sad je među već malodušnim navijačima ponovno zaživjela nada.

U susretu 24. kola Manchester United je u nedjelju na Old Traffordu pobijedio Leicester City 3:0, baš na krilima sjajnog Marcusa Rashforda koji je zabio dva gola.

Tako je Rashford čak 15 golova zabio u 17 utakmica nakon Svjetskog prvenstva u Katru.

Zanimljiv je i podatak kako je 25-godišnji napadač ove sezone zabio 17 golova na Old Traffordu u svim natjecanjima, najviše nakon što je Wayne Rooney u sezoni 2011./'12. u 'Kazalištu snova' zabio 19 golova.

No, onda je kao grom iz vedrog neba stigla vijest kako su čelnici Uniteda spremni prodati Marcusa Rashforda na kraju sezone! Istina, sam je Rashford prije nekog vremena tvrdio kako više baš i nije najsretniji na Old Traffordu, ali situacija se poprilično promijenila - on se oporavio nakon ozljede i vratio se u staru formu, a United je ponovno konkurentan, kako u prvenstvu tako i u Europskoj ligi gdje ima dobre šanse izbaciti Barcelonu u osmini finala.

  • +15
Barcelona - Manchester United, Europska liga, 16.2.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Rashford ima ugovor do kraja lipnja 2024. godine, ali u Unitedu su ga spremni prodati uz uvjet da zainteresirani kupac prihvati odštetu od 130 milijuna eura.

Ogroman je to novac, pa i za bogati United koji baš i nije prisiljen prodavati svoje najveće zvijezde ako baš ne mora. Uz sve to je Rashford 'dijete kluba', navijači ga obožavaju i ova je najava mnoge razljutila. Kao potencijalni kupci spominju se PSG i Real Madrid, jer teško da si još neki od europskih klubova može priuštiti transfer od čak 130 milijuna eura. A kako će sve završiti?

Standings provided by Sofascore