moraju ga se riješiti

Marcelo Brozović ove zime napušta Inter; klub ga mora prodati kako bi izbjegao bankrot, a tri velikana već se bore za 'vatrenog'

01.10.2021 u 16:56

Bionic
Reading

Čelnici Intera u četvrtak su potvrdili gubitak od čak 245.6 milijuna eura za razdoblje 2020./'21., 'nerazzurri' su najveći gubitaši u Serie A i u zimskom će prijelaznom roku morati prodati neke od svojih najvećih zvijezda. Znakovito, prvo ime na transfer listi je naš Marcelo Brozović (28)

Svima je u Interu jasno kako u najkraćem roku moraju pokrpati nevjerojatnu rupu u klupskom proračunu. Gubitak od čak 245.6 milijuna eura velika je prijetnja, kako zbog poštovanja Financijskog fair-playa, tako i za opstanak samog kluba koji bi se, ako u sljedećih šest mjeseci ne sanira najmanje polovicu trenutnog gubitka, mogao naći u još većim problemima tj. pred stečajnim postupkom ili čak bankrotom.

Zato su čelnici 'nerazzurra' odmah krenuli u akciju, ovog su ljeta prodali Achrafa Hakimija PSG-u za 60 milijuna eura, a potom i Romelua Lukakua Chelseaju za čak 115 milijuna eura. Većini aktualnih igrača ugovori su smanjeni za 20 do 25 posto, ali to sve nije ni približno dovoljno, pa će i u zimskom prijelaznom roku Inter prodavati. I to na veliko.

Jasno je to svim europskim velikanima, pa su neki odmah nakon objave katastrofalnih financijskih izvještaja krenuli u borbu za najveće zvijezde 'nerazzurra'.

A talijanski mediji tvrde kako je baš hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (28) 'najtraženija roba'! Najveći je problem to što mu ugovor završava u ljeto 2022. godine i čini se kako 'vatreni' neće potpisati novi ugovor. Sada na San Siru zarađuje oko šest milijuna eura na godinu, a Inter mu u novom ugovoru jednostavno ne može dati više od toga. Dapače, talijanski izvori tvrde kako su mu navodno nudili samo oko pet milijuna eura na godinu u prve dvije sezone, dok se klub ne izvuče iz financijskih problema... Logično, Brozović je tu ponudu odbio i sada je preostalo samo jedno - Inter ga ove zime mora prodati.

  • +10
Šahtar - Inter Milano, Liga prvaka, 28.9.2021. Izvor: EPA / Autor: Sergey Dolzhenko

Brozović prema Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura, no igra sjajno i 'nerazzurri' bi njegovom prodajom mogli zaraditi i više od toga. A zainteresiranih klubova ima, najtiražniji talijanski sportski dnevni list La Gazzetta dello Sport objavio je kako tri europska velikana već stoje u redu za Brozovića - riječ je o Manchester Unitedu, PSG-u i Tottenhamu.

U ovom trenutku sve je jasnije kako će Brozović već ove zime napustiti Inter i Serie A, pitanje je samo tko će od velikana ponuditi više i 'udomiti' hrvatskog reprezentativca. Engleski mediji nagađaju kako bi United angažirao Brozovića kao idealnu zamjenu za Paula Pogbu koji bi trebao krenuti put Real Madrida te u isto vrijeme tvrde kako Tottenham ni u kojem slučaju neće izdvojiti toliki novac za pojačanje. PSG? Uh, kakva bi to momčad bila - Messi, Neymar, Mbappe i Broz!

  • +6
Inter - Real Madrid, 1. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI