šokantna odluka

Marcelo Brozović s Interom je osvojio naslov prvaka, a onda saznao loše vijesti; je li moguće da će mu klub ovo napraviti?

08.05.2021 u 11:11

Bionic
Reading

Nogometaši Intera još nisu ni stigli proslaviti titulu prvaka Italije, a momčad sa San Sira uzdrmale su vijesti koje navijačima 'nerazzurra' neće najbolje sjesti. Talijanski mediji bliski čelnicima Intera tvrde kako će ovog ljeta momčad doživjeti velike promjene, a najveća se tiče hrvatskog reprezentativca i ponajboljeg igrača ove sezone, Marcela Brozovića (28)

Inter se nakon punih 11 godina čekanja vrati na sam vrh talijanskog nogometa i svi su očekivali kako će klupski čelnici još ambicioznije krenuti u pripreme za novu sezonu. Navijači su se ponadali nekim bombastičnim pojačanjima u ljetnom prijelaznom roku, igračima koji bi Interu u Ligi prvaka donijeli prevagu, možda i borbu za sam vrh najprestižnijeg klupskog natjecanja.

No, ono što su svi doživjeli je - šok. Da, nevjerica je zavladala nakon što su talijanski mediji bliski čelnicima Intera razotkrili planove za ovo ljeto i prijelazni rok. Umjesto da se momčad pojača, čini se kako bi neki od najboljih igrača trebali napustiti Milano!

Na vrhu popisa igrača koji će se ovog ljeta naći 'u izlogu' je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (28). I baš je to bio najveći šok za sve. Jer Brozović je jedan od stupova ovog Intera, bez njega je igra 'nerazzurra' jednostavno nezamisliva.

Problem? Brozovićev ugovor s Interom završava krajem lipnja 2022. godine, a klub još ništa nije učinio kako bi mu ponudio novi! I to je najbolji znak da ga se žele riješiti.

Inter je, kao i svi klubovi, u teškom financijskom stanju, pandemija koronavirusa ispraznila je blagajnu, dugovi su sve veći. A najbolji način da se rupe u proračunu popune je prodaja igrača. I to onih najboljih. I najskupljih.

  • +9
Crotone - Inter Milano 0:2 Izvor: EPA / Autor: CARMELO IMBESI

A Marcelo Brozović je od svog dolaska u Inter, tamo u ljeto 2016. godine, iz sezone u sezonu postajao sve skuplji i skuplji. Inter ga je Dinamu platio pet milijuna eura, a Brozović danas prema Transfermarktu vrijedi čak 40 milijuna eura! Je li to novac koji bi zadovoljio čelnike Intera?

Neslužbeno, Inter bi mogao prodati Brozovića ako im stigne 'ozbiljna ponuda', ali nitko se nije očitovao koliki bi to novac zadovoljio apetite 'nerazzurra'. Realno, ako Brozović odigra dobro na EP-u, njegova bi cijena dodatno porasla i to nije zanemariv podatak.

Zainteresirani klubovi zato će ga pokušati kupiti prije Eura, no pitanje je hoće li Inter njegovom prodajom zaraditi ili izgubiti. Da, novac će dobiti, ali teško da će pronaći adekvatnu zamjenu za Broza na terenu. 

Koliko god profesionalni sport bio surov i bezosjećajan, ova je informacija navodno izazvala veliku nervozu u svlačionici Intera. Da, sve se vrti oko novca, ali Brozović je postao zaštitno lice Intera, jedan od glavnih igrača koji su nakon 11 godina vratili titulu prvaka. Nitko ne vjeruje da ga je Inter spreman prodati, ali...