DAJTE SVOJ GLAS

Marcelo Brozović među odabranima u konkurenciji za najboljeg nogometaša svijeta

14.09.2023 u 18:19

Bionic
Reading

Vaznjak hrvatske nogometne reprezentacije Marcelo Brozović nalazi se među 12 igrača nominiranih za nagradu FIFA-e za najboljeg igrača u 2023. godini, objavio je Međunarodni nogometni savez (FIFA) na svojoj službenoj internetskoj stranici.

Brozović je ovoga ljeta nakon osam godina napustio redove milanskog Intera, s kojim je prošle sezone stigao do finala Lige prvaka, te karijeru nastavio u saudijskom Al Nassru.

Uz njega, za ovogodišnju FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača nominirano je još čak šest igrača koji su prošle sezone nosili dres europskog i engleskog prvaka te osvajača FA Kupa Manchester Cityja, Nijemac Ilkay Gundogan, koji je ljetos prešao u Barcelonu, te Argentinac Julian Alvarez, Belgijanac Kevin De Bruyne, Norvežanin Erling Haaland, Španjolac Rodri i Portugalac Bernardo Silva.

U konkurenciji je još i dobitnik ove nagrade prošle godine Argentinac Lionel Messi, koji je ljetos napustio Paris SG i prešao u Inter Miami, pa dvojac iz talijanskog prvaka Napolija Gruzijac Hviča Kvarachelija i Nigerijac Victor Osimhen, zatim Francuz Kylian Mbappe i Englez Declan Rice.

Ovim je riječima Fifa objasnila zašto je Brozović nominiran.

'Brozović je bio oličenje konzistentnosti i klase na terenu tijekom Interovog puta do finala Lige prvaka. Veznjak je također osvojio Talijanski kup s Interom u sezoni 2022/23 i pomogao Hrvatskoj tijekom Lige nacija gdje su osvojili srebro. Brozović se pridružio saudijskom Al Nassru u srpnju 2023. Iako je Hrvatska izgubila od Španjolske u finalu Lige nacija nakon penala, Brozović je bio igrač utakmice'.

Sigurni smo da Brozović očekuje i vaš glas, a njega možete dati OVDJE.

Za najboljeg vratara nominirani su Yassine Bounou, Thibaut CourtoisEdersonAndre OnanaMarc-Andre ter Stegen, dok su za najboljeg trenera nominirani Josep GuardiolaSimone InzaghiAnge PostecoglouLuciano SpallettiXavi.