vrijeme je za rastanak?

Marcelo Brozović je progovorio o planovima za budućnost, a njegove su riječi ponovno izazvale veliku zabrinutost na San Siru

21.10.2021 u 11:50

Bionic
Reading

U lipnju 2022. godine hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (28) postaje slobodan igrač. Tada mu naime završava ugovor s milanskim Interom, a već u siječnju zainteresirani klubovi mogu početi pregovore s njim. Čelnici 'nerazzurra' krenuli su u akciju, pokušavaju zadržati našeg veznjaka na San Siru, no pitanje je hoće li u tome i uspjeti

Inter je u utorak u 3. kolu Lige prvaka na svom San Siru 'upucao' momčad Sheriffa 3:1. Kao i obično, jedan od najboljih u redovima 'nerazzurra' bio je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (28). Bez njega je posljednjih godina jednostavno nemoguće zamisliti momčad Intera, no vremena su teška i neizvjesna, a Brozu na kraju sezone završava ugovor. Hoće li ostati na San Siru?

Realnost je takva da Interu treba novac, do njega može doći samo prodajom svojih zvijezda, a Brozović je na vrhu tog zvjezdanog popisa. Ako žele zaraditi, Brozovića moraju prodati ove zime jer nakon toga će postati slobodan igrač i može otići bez odštete.

Zainteresiranih klubova ima i više nego dovoljno, ali čelnici Intera sada su se predomislili. Žele 'slomiti' Brozovića i zadržati ga u Milanu.

'Produživanje njegovog ugovora nije problem. Samo igrači koje žele ostati s nama će i ostati u Interu. A Brozović je rekao da je to njegova želja. Isto su rekli i Lautaro Martinez i Barella', otkrio je u razgovoru za talijanske medije direktor Intera Beppe Marotta.

Problem? Inter baš i nije u sjajnoj financijskoj situaciji, sigurno je da našem reprezentativcu ne može ponuditi ono što mu daje konkurencija. Marcelo Brozović trenutno ima ugovor od oko tri i pol milijuna eura na godinu, a njegova je realna vrijednost na tržištu ugovor od oko pet i pol do šest milijuna eura godišnje.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +2
Inter - Sheriff, 3. kolo Lige prvaka, 2021/22. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Inter mu toliki novac u trenutnoj situaciji jednostavno ne može dati, a čini se da ni Brozović još nije odlučio želi li ostati na San Siru ili će nogometnu sreću potražiti negdje dalje.

'Moramo vidjeti što će nam reći u narednim danima pa ćemo onda odlučiti što ćemo napraviti', poručio je zagonetno za talijanske medije Marcelo Brozović i napomenuo:

'Vidjet ćemo što će se dogoditi...'

Nakon svega, navijači Intera su s pravom zabrinuti, a ni klupskim čelnicima nije svejedno...