DA SU SVI KAO ON

Marcelo Brozović je nogometno čudovište; statističke brojke hrvatskog reprezentativca su zastrašujuće

23.10.2018 u 08:32

Bionic
Reading

Marcelo Brozović igra svoju pet sezonu u milanskom Interu u kojem je lokomotiva koja vuče suigrače, oduševljava navijače i ostvaruje fantastične statističke brojke

Inter je u talijanskom prvenstvu nakon devet kola treći, a milanski klub sigurno bi bio još bolji da i drugi igrači na terenu potegnu kao Marcelo Brozović.

Za hrvatskog veznjaka se zna da je maratonac koji može trčati do beskončanosti, ali pod trenerskom palicom Luciana Spalletija (u Interu od srpnja prošle godine) naš reprezentativac pretvorio se u pravo čudovište.

Kako piše goal.hr Brozović je prvi u ligi po broju dodavanja, skupio ih je dosad 688, a radi usporedbe Pjanić je treći sa 615.

Isto tako Hrvat je prvi u ligi po broju uspješnih dodavanja u protivničkoj polovici! Ima ih čak 384, ispred Juveovog Pjanića (313) i Napolijevog Allana (305). Fascinatno, ali to još uvijek nije sve...

>> Marcelo Brozović dobio povišicu u Interu, ali jedan detalj je jako zabrinuo navijače

Brozović predvodi ligu i u broju uspješnih uklizavanja. Dosad ih je napravio 25 i tu je zapravo na vrhu s Allanom, kojem je to u 'opisu' posla.

  • +9
Marcelo Brozović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

I naravno, trka nikad nije bila neupitna. Epic Broz je u toj kategoriji na drugoj poziciji, bolji od njega je tek Magnanelli iz Sassuola sa 12 kilometara u prosjeku. Hrvatski veznjak je na 11,9, ali je odigrao značajno više minuta od spomenutog igrača, 706 u odnosu na 284.

Sa 65 oduzetih je i 9. u ligi, prvi u Interu.

Inače, Brozović je ugovorom vezan uz Inter do ljeta 2021., tržišna cijena mu je oko 40 milijuna, ali s ovakvim brojkama može samo rasti. Talijanskom velikanu bit će ga teško zadržati, jer bogati europski klubovi već odavno pokazuju zanimanje za hrvatsku 'radilicu'.

Marcelo Brozović - 2018. Izvor: Društvene mreže