ROĐENDAN U NAPULJU

Maradona zbog tuluma riskira uhićenje

06.09.2010 u 16:56

Bionic
Reading

Diego Maradona 30. listopada slavi 50. rođendan i ima velike planove za obilježavanje 'životnog poluvremena'. Dolazi u Napulj, gdje je proveo najslavnije dane velike karijere, i priprema utakmicu i veliku feštu

Maradona i Napolitanci vole se javno već 26 godina, a nova epizoda te ljubavne priče doći će za manje od dva mjeseca.

'Dragi Napolitanci, pozivam vas sve na svoju zabavu', rekao je za talijansku Gazzettu veliki Diego i tako najavio ludi dan pod Vezuvom.

'U životu sam imao sve, obitelj koju obožavam i briljantnu karijeru, i više ne želim ništa. Pogotovo ne novac. Jedini razlog povratka u Napulj je da još jednom dignem grad na noge i da se proveselim s ljudima koji me nikada nisu zaboravili.'

U klubu Napoli su rekli da jedva čekaju novi sastanak s Diegom, a na prijateljskom dvoboju nastup su već potvrdili ponajbolji igrači iz njegove generacije Bruno Giordano i Careca.

Sjenu na veliku feštu mogla bi baciti tek financijska policija zbog Maradoninog duga Italiji koji je s kamatama narastao na golemih 23,5 milijuna eura. Posljednji put su mu skinuli dva skupocjena sata i dijamantne naušnice te ih prodali na aukciji, ali savršeno je jasno da će svog heroja sada dočekati čitav grad. To bi, s obzirom na temperament talijanskih južnjaka, moglo itekako ugroziti bilo kakvu planiranu policijsku akciju.

Maradona i Napoli - dva nerazdvojiva pojma