BIVŠI IGRAČ OPTUŽUJE

Maradona nije sposoban voditi Argentinu

29.12.2009 u 12:44

Bionic
Reading

Bivši golman Argentine i nekadašnji član Barcelone Roberto Bonano obrušio se na izbornika Diega Maradonu tvrdeći da Mali Zeleni nije sposoban voditi reprezentaciju niti raditi s igračima

Roberto Bonano svojedobno je bio vratar argentinske reprezentacije, i to u 13 navrata, te je nastupio na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, a i jedan dio karijere proveo je u Barceloni, u kojoj se zadržao tek dvije sezone izgubivši mjesto u momčadi od Victora Valdesa. No bivši reprezentativac Argentine nema baš lijepe riječi o izborniku Diegu Maradoni.

'Kad govorimo o Maradoni, moramo odvojiti Maradonu igrača koji je svima nama idol i Maradonu trenera. Da biste bili uspješan trener, morate imati puno vrlina, između ostalog znati kako držati na okupu igrače raznih karaktera te znati kako s njima postupati i prevladati probleme koji se jave. Nažalost, Diego očito ima problema s takvim stvarima koje su osnova za svakog trenera. Gledajući tako, ispada da Maradona uopće nema ideju kako treba izgledati reprezentacija i zato luta u svakoj utakmici', rekao je bivši argentinski reprezentativac te nastavio:

'Puno je toga mijenjao u kratkom vremenu i nama izvan reprezentacije se čini kao da ne zna što radi. Puno se kontroverzi događa kad treba umiriti momčad i stvoriti jedinstvo u njoj. Jedino što se nadam je da će se sve ispraviti do Svjetskog prvenstva', kazao je Bonano koji nije nimalo impresioniran trenerskim sposobnostima jednog od najboljih nogometaša svih vremena, a pogotovo ga nije impresionirao argentinski put do Južnoafričke Republike.

'Diego mora promijeniti sliku o sebi koju je stvorio jer stvara krivi dojam o našoj zemlji i igračima koji igraju za reprezentaciju Argentine', završio je Bonano.