RIJEŠEN POREZNI DUG?

Maradona može u Italiju kao slobodan čovjek

01.02.2013 u 13:08

Bionic
Reading

Prije čak osam godina talijansko pravosuđe je odredilo da je Maradona dužan državi 40 milijuna eura zbog utaje poreza, koju je skupio u vrijeme dok je kao nogometaš nastupao u Napoliju, od 1984. do 1991. godine

No sada se dogodio preokret i 'mali zeleni' je dobio borbu s talijanskim pravosuđem.

'Diego Armando Maradona može doći u Italiju i to od ovog petka kao slobodan čovjek,' rekao je Angelo Pisani, odvjetnik jednog od najboljih svjetskih nogometaša svih vremena.

Javnosti nije poznato zbog čega je talijansko pravosuđe sada donijelo ovakvu konačnu odluku, makar je Pisani izjavio da je sud 'odlučio prestati goniti mog klijenta'.

Podsjetimo da je prije nešto više od pola godine Maradona odlučio krenuti s protutužbom, odnosno traženjem kompenzacije od talijanskog pravosuđa. Zahtjevao je 50 milijuna eura za štetu koja mu je nanesena u posljednjih deset godina.


Jer, kako je sam naveo, u tom je periodu, navodno, izgubio priliku potpisati nekoliko unosnih ugovora s talijanskim klubovima koji su ga htjeli za trenera, ali mu je istovremeno bio i zabranjen pristup Italiji. Odnosno, vladalo je pravilo ukoliko kroči na talijansko tlo, da će biti uhićen.

No, povoljno po Maradonu, ovaj je slučaj zaključen. Četrdeset milijuna eura su ostali neisplaćeni, a on sam opet može u Italiju ili svoj voljeni Napulj.