I ŠPANJOLCI NAGAĐAJU

Manuel Neuer u velikim problemima, a opet se spominje Dinamov golman Dominik Livaković

10.01.2023 u 21:15

Bionic
Reading

Njemački reprezentativni golman i Bayernova 'jedinica' Manuel Neuer nalazi se u teškoj situaciji. Bavarski klub traži mu zamjenu za proljetni dio sezone. Međutim, niti jedan odlični golman, a kakvog u Bayernu sigurno priželjkuju nema namjeru doći odraditi samo tih nekoliko mjeseci, već se u Münchenu želi zadržati puno duže

Manuel Neuer nakon ranijeg ispadanja na SP- u Katru, odlučio se utješiti na skijanju. Ali se ta zafrkancija pretvorila u pakao, jer pao je i teško se ozlijedio, zbog čega je završio i na operaciji.

Za njega je sezona okončana, pa je Bayern prinuđen pronaći alternativu.

Kako prenosi španjolski Mundo Deportivo, Bavarci neće čekati da se njihov kapetan oporavi, te su odlučili potražiti novog golmana koji bi trebao biti budućnost kluba.

U medijima se i dalje špekulira kako bi se Bayern mogao boriti za iskusnog Yanna Sommera. Golman Borussije M'Gladbach već dugi niz godina predstavlja najvišu svjetsku razinu, ali iz tog su kluba jasno rekli - ne.

Bayern također prati situaciju u kojoj se nalaze zvijezde prošlog Svjetskog prvenstva Dominik Livaković, Bono i Emiliano Martinez. Bavarci su također zainteresirani za Keylora Navasa koji u PSG-u 'grije klupu', te svojeg golmana koji je na posudbi u Monacu, odnosno Alexandera Nübela.

Svi navedeni golmani spadaju u sam svjetski vrh. Međutim, zamijeniti takvu legendu kakva je Manuel Neuer nedvojbeno jest i bit će vrlo teško. Osim toga,, nitko od njih nema namjeru doći samo na šest mjeseci.

36-godišnji Neuer za momčad iz Münchena nastupio u 488 utakmica i čak 233 puta je sačuvao mrežu netaknutom. U njegovoj bogatoj riznici trofeja nalazi se deset naslova njemačkog prvaka, dvije Lige prvaka, naslov svjetskog prvaka s Njemačkom....