Legendarni golman

Manuel Neuer produžio ugovor s Bayernom pa otišao na odmor u Dubrovnik; igra vaterpolo, vozi bicikl, posjetio je brijačnicu, a evo kome je darovao vrijedan dres

24.05.2022 u 11:57

Bionic
Reading

Nakon završene sezone i nove titule prvaka Njemačke s Bayernom, legendarni golman Manuel Neuer produžio je ugovor s klubom do ljeta 2024. godine i uputio se na odmor u Dubrovnik

Otprije je poznato to da 36-godišnji Manuel Neuer obožava jadransku obalu, a pogotovo Dubrovnik. Tako se odmah po završetku sezone, nakon što je potpisao novi ugovor, uputio s prijateljima na jug Hrvatske.

'Manuel Neuer je najbolji golman na svijetu i godinama brani na najvišoj razini. Zadržati se u svjetskom vrhu tako dugo je nevjerojatno dostignuće', kazao je nakon potpisa ugovora izvršni predsjednik Bayerna Oliver Kahn.

Tako se Neuera na jugu Hrvatske posljednjih moglo vidjeti kako vozi bicikl Dubrovnikom i okolicom (objavio je i snimke na društvenoj mreži), a posjetio je u Gružu – nedaleko od najpoznatije gradske tržnice - i lokalnog brijača da bi se usput ošišao, a kako doznajemo, svi gosti okolnih kafića ostali su u čudu time koliko je jednostavan i pristupačan.

Čak je i na društvenoj mreži pitao fanove, kada se vozio biciklom Dubrovnikom, kamo da zaputiti; na večeru, panoramsku turu ili u frizerski salon.

'Naravno da sam otišao u brijačnicu', napisao je Neuer uz priloženu fotografiju na svom Instagram storyju.

Usput je posjetio i svoje prijatelje u legendarnom dubrovačkom kafiću Tramvaj te im je darovao potpisani dres iz šampionske sezone.

Tako je kolekcija dresova braće Turajlić u ovom kultnom kafiću postala bogatija za još jedan, i to ne bilo čiji.

'Još jedna ikona našla je svoje mjesto u našem muzeju radosti! Manuel Neuer u našem #halloffame. Cijena ulaznice za muzej i dalje ostaje ista: poljubi sveti dres', piše u objavi kafića na Instagramu.

Tijekom odmora Neuer je posjetio otok Šipan i neke od najljepših plaža, a s prijateljima je zaigrao i vaterpolo.

S njim u društvu mogli su se vidjeti trener golmana u Bayernu Toni Tapalović – s kojim se poznaje dug niz godina - te suigrač iz Bayerna Josip Stanišić, 22-godišnji nogometaš koji je nedavno zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Poznata je i priča o tome kako se prošlih godina Neuer tijekom odmora okušao i kao vaterpolo golman te je oduševio svojim obranama neke poznate hrvatske igrače, a posebno Nikšu Dobuda.

Tako je Neuer, jedan od najboljih njemačkih golmana svih vremena, napravio reklamu Hrvatskoj uoči početka nove sezone, kakva se samo poželjeti može. Odavno je poznata njegova ljubav prema Hrvatskoj, a osim što voli zaigrati vaterpolo i biciklom istraživati mala mjesta, voli zapjevati hrvatske pjesme s prijateljima.

Koliko je Neuer veliko ime, govori i podatak kako je za reprezentaciju Njemačke upisao 109 nastupa, a 2014. godine osvojio je naslov svjetskog prvaka.

Neuer je u Bayern stigao 2011. godine iz Schalkea 04 te je u dosadašnjih 11 sezona s Bavarcima osvojio 10 naslova prvaka Njemačke, pet njemačkih kupova te dvije Lige prvaka. U tim uspjesima Neuer je čak 473 puta stajao na vratima. Čudesna karijera!