USKORO U REPKI

Mandžukić: Prođemo li skupinu, možemo svašta

11.05.2012 u 19:51

Bionic
Reading

Mario Mandžukić do srijede bio je briga Slavena Bilića, jer trener Magath, iako mu je prvenstvo završilo prije nekoliko dana, nije ga puštao kući. Sada je i to dogovoreno, pa će 'đilkoš', kako mu je tepao Ćiro Blažević, u petak na zasluženi odmor te se priključiti Bilićevoj vrsti

U intervjuu za novi broj tiskanog izdanja Kickera hrvatski je nogometaš Mario Mandžukić priznao da je posljednje ovosezonske utakmice u dresu Wolfsburga odigrao s ozljedom stopala.

Zbog neizdržive je boli sve utakmice zadnjih tjedana odigrao pod injekcijama. No, nije želio odustati jer se Wolfsburg borio, pokazalo se neuspješno, za plasman u Europa ligu.

'Nisam želio govoriti o tome jer bi zvučalo kao alibi. Pauzirati nisam htio, premda znam da je takva odluka bila riskantna. Nisam zabrinut za nastup na Europskom prvenstvu. Imao sam sličnu ozljedu još u Hrvatskoj, igrao sam s njom godinu dana i na kraju se povukla', kazao je 25-godišnji napadač.

Mandžukić je s 12 pogodaka i deset asistencija bio najučinkovitiji Wolfsburgov igrač u sezoni koju je njegov klub završio na osmom mjestu bundesligaške ljestvice.

'Siguran sam da mogu bolje, želim više', poručio je Mandžukić koji je na startu proljetnog dijela prvenstva jednom čak završio i na tribinama.

'Čovjek sa svakom godinom postaje stariji i mudriji'.

Sjajno se Mandžukić u drugom dijelu sezone nadopunjavao s Patrickom Helmesom. Dvojac je dobio nadimak H&M.

'Razumijemo se na slijepo, pronašli smo se. Znam da je Patrick razočaran što ne ide na Euro, očekivao sam da će biti u njemačkoj reprezentaciji', istaknuo je Mandžukić koji je u pregovorima oko potpisivanja novog ugovora s klubom, što bi se moglo dogoditi i prije Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

'Trener Magath zna da želim ostati, razgovarali smo prije nekoliko dana. I ne zanima me samo borba za Europu, želim napasti vrh'.

Za kraj je hrvatski reprezentativac progovorio i o izgledima 'vatrenih' na Euru. Bilićeva je momčad, podsjetimo, u skupini sa Španjolskom, Italijom i Irskom.

'Ako prođemo skupinu, tada ćemo stvarno napasti. Sve momčadi u natjecanju žele naslov. Došlo je moje vrijeme, na Euru mogu pokazati što imam u sebi'.