ARSENAL - BAYERN 1:3

Mandžukić među junacima Bayernove pobjede u Londonu

19.02.2013 u 23:10

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna slavili su na na gostovanju kod Arsenala 3-1 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka i tako jednom nogom kročili ka četvrtfinalu. Jedan od triju različitih strijelaca za Bayern bio je i Mario Mandžukić

Napadač hrvatske reprezentacije postigao je gol za konačnih 3:1 u 77. minuti uz sretan odbijanac. Primio je Mandžukić loptu ispred suparničkog kaznenog prostora, proslijedio loptu Arjenu Robbenu, a ovaj Philippu Lahmu na desni bok koji je potom zavrnuo u sredinu. Mandžukić je bio prvi na lopti i zahvatio je loptu ispred zbunjenog vratara Wojciecha Szczesnyja, da bi se ona uz visoki luk i po Bayern dobar efe odbila u gol.

Mandžukiću je inače postignuti gol bio prvi u Ligi prvaka, 7. u posljednjih pet natjecateljskih susreta sa Bayernom, a u 81. ga je minuti zamijenio Mario Gomez.

Golovi Lige prvaka

Sve golove s ove, ali i ostalih utakmica Lige prvaka pogledajte OVDJE.


Inače, Bayern je puno bolje otvorio susret, a kao što to ove sezone često biva, Arsenalova je momčad 'prespavala' prvo poluvrijeme. U 7. minuti mrežu 'topnika' načeo je Toni Kroos udarcem s ruba keznenog prostora koji nije stigao blokirati Per Mertesacker, dok je za 2:0 zabio Müller iz odbijanca iz neposredne blizine, nakon što je prethodno Szczesny obranio, ali ne i ukrotio udarac glavom Daniela van Buytena nakon kornera. Koliko je Arsenal bio inferioran u prvih 45 minuta najbolje svjedoči i podatak da nisu uputili nijedan udarac prema suparničkom golu, ne računajući dva blokirana šuta.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!

U drugom se poluvremenu se Arsenal probudio i pritisnuo je gol Bayerna, što je rezultiralo golom Lukasa Podolskog u 55. minuti za smanjenje na 2:1. Loptu je iz kornera, koji je pogrešno dosuđen, ubacio Jack Wilshere, a Podolski je s ruba peterca nakon odbijanca od travnjaka i pogrešne procjene Manuela Neuera poslao loptu u mrežu. U tim je trenucima Arsenal bio bolji na travnjaku i imao je veliku priliku za izjednačenje preko Oliviera Girouda koji je u 72. minuti promašio zicer neometan napucavši Manuela Neuera s nekih 6, 7 metara.

Mandžukićev gol za 3:1 pobjedu Bayerna
Liga prvaka, Završnica
Arsenal 1 3 Bayern Munchen
Strijelci
0:1 T. Kroos (7') 0:2 T. Müller (21')
1:2 L. Podolski (55') 1:3 M. Mandžukić (77')
Sastavi
W. Szczesny
J. Wilshere
T. Vermaelen
P. Mertesacker
B. Sagna
A. Ramsey (71' T. Rosicky)
L. Koscielny
S. Cazorla
M. Arteta
L. Podolski (71' O. Giroud)
T. Walcott
M. Neuer
B. Schweinsteiger
D. Alaba
D. van Buyten
P. Lahm
T. Müller
Dante
T. Kroos (73' L. Gustavo Dias)
J. Martínez
F. Ribery (63' A. Robben)
M. Mandžukić (81' M. Gomez)
Žuti kartoni
T. Vermaelen 15'
B. Sagna 22'
M. Arteta 24'
L. Podolski 66'
A. Ramsey 67'
B. Schweinsteiger 36'
T. Müller 58'
P. Lahm 89'