NAJVEĆA ODŠTETA

Mandžukić je rekordna Werderova kupnja?

26.05.2009 u 09:52

Bionic
Reading

Werder je klub koji oprezno postupa kada je riječ o velikim transferima. Klub želi kupovati jeftino, a zatim prodati skupo i dosad mu je to uspijevalo. Ako se ostvari dolazak Mandžukića za deset milijuna eura, bit će to najskuplja kupnja tog bremenskog bundesligaša

Nikada u svojoj povijesti Werder nije isplatio dvoznamenkastu svotu na ime odštete nekom klubu za igrača. Ako Dinamo Nijemcima proda Marija Mandžukića za deset milijuna eura, tada Zdravku Mamiću treba opet skinuti kapu, barem kada je riječ o poslovnoj uspješnosti, iako će mu većina modrih navijača zamjeriti to što još jednom nije ostao imun na nemoralnu ponudu.

Inače, najveća odštetu koju su u Werderu isplatili za nekog igrača bila je ona od osam i pol milijuna eura za Carlosa Alberta koji je prošle sezone stigao iz Corinthiansa. Zatim slijedi dolazak Diega iz Porta za šest (2006/07) pa Mesuta Ozila (5,5 – Schalke, 2007/08), Torstena Fringsa (5, Bayern, 2005/06.) i Miroslava Klosea (5, Kaisreslautern, 2004/05.).

I dok su relativno jeftino kupovali, werderovci su skuplje prodavali. Zasad im je najbolja trgovina prodaja Miroslava Klosea prošle sezone u Bayern za 13 milijuna eura. Povratnika Torstena Fringsa su 2002/03. za osam i pol milijuna eura prepustili dortmundskoj Borussiji, a za istu svotu braniča Valeriena Ismaela Bayernu (2005/06). Ipak, sve te prodaje zasjenit će transfer Diega u Juventus, a za njega bi klub trebao dobiti oko 30 milijuna eura.