DOMINANTNI BAYERN

Mandžo prvi strijelac Bundeslige! Zabio dva gola Wolfsburgu

08.03.2014 u 17:51

Bionic
Reading

'Hrvatski' ogled Bundeslige između Wolfsburga i Bayerna pripao je bavarskom gigantu koji je još jednom potvrdio da nema dostojnog suparnika u prvenstvu. Bavarci su predvođeni Mandžukićem pobijedili Wolfsburg 6:1

Trebao je to biti derbi, ali vjerojatno i posljednji hrvatski okršaj dva velika napadača – Olića i Mandžukića. No, treneri su mislili drugačije pa je tako Olić cijelu utakmicu prosjedio na klupi, ali je zato Mandžukić ušao u 57. Minuti umjesto Kroosa i odmah pokazao Guardioli da ga je nepravedno držao na klupi.

Domaćini su odlično krenuli. Već u 17. minuti Naldo je donio prednost domaćinima i erupciju oduševljenja na tribinama, no samo devet minuta kasnije Shaqiri je izjednačio na 1:1 što je bio rezultat s kojim se otišlo na poluvrijeme.

Zato su u drugom dijelu Bavarci ubacili u višu brzinu, a ulaskom Mandžukića u 57. minuti Bayern je sve preokrenuo. Prvo je Müller u 63. minuti donio prednost Bayernu da bi tri minute kasnije Mandžukić na asistenciju Rafinhe povećao na 3:1. Tu se već nazirao potop 'vukova' iz Wolfsburga.



Kako je vrijeme prolazilo tako se i punila mreža domaćina. U 71. minuti Ribery je postigao i četvrti pogodak Bayerna, a Müller u 78. i peti. Fantastičnu partiju Bayerna, ali i svoju, Mandžukić je okrunio svojim drugim pogotkom na utakmici za konačnih 6:1 deset minuta prije kraja utakmice. To je bio Mandžukićev 16 gol u Bundesligi te je trenutno vodeći strijelac prvenstva

Valja napomenuti kako je Ivan Perišić odigrao svih 90 minuta za Wolfsburg.

Recimo i da je Bayernu ovo bila 16. uzastopna pobjeda u Bundesligi, čime je postavio novi rekord iste. Također, nakon 24 odigrana kola postigao je 72 pogotka, što je također novi rekord u ovoj fazi sezone.


Za HSV su, u remiju 1:1 protiv Eintrachta iz Frankfurta, svih 90 minuta na travnjaku odradili Milan Badelj i Ivo Iličević. Goste je u vodstvo doveo Alexander Madlung, a bod je domaćinu spasio Turčin Hakan Çalhanoglu u 72. minuti udarcem s bijele točke.

Klaas-Jan Huntelaar postigao je hat trick u uvjerljivoj Schalkeovoj pobjedi 4:0 nad Hoffenheimom. Nizozemac je zabijao pogotke u 6., 28. i 79. minuti utakmice, a za dva mu je od ta tri gola asistirao Julian Draxler. Nigerijac Chinedu Obasi bio je strijelac jednog pogotka u 55.

Spomenimo da je trećeplasirani Bayer Leverkusen odigrao tek 1:1 na gostovanju kod Hannovera. Gonzalo Castro doveo je goste u prednost u 28. minuti, ali je svega pet minuta kasnije Artoms Rudnevs poravnao i postavio konačnih 1:1.

Njemačka 1. liga, 24. kolo
Wolfsburg 1 6 Bayern Munchen
Strijelci
1:0 Naldo (17') 1:1 T. Müller (26')
1:2 T. Müller (63') 1:3 M. Mandžukić (66')
1:4 F. Ribery (71') 1:5 M. Mandžukić (80')
Sastavi
D. Benaglio
R. Knoche
Naldo
R. Rodriguez
P. Ochs
K. De Bruyne (85' J. Malanda)
S. Medojevic
M. Arnold (79' J. Polak)
I. Perišić
D. Caligiuri (80' M. Schäfer)
B. Dost
M. Neuer
Dante
J. Boateng
D. Alaba
Rafinha
P. Lahm (67' J. Martínez)
X. Shaqiri (56' Thiago)
T. Kroos (57' M. Mandžukić)
F. Ribery
A. Robben
T. Müller
Žuti kartoni
S. Medojevic 58'