STANJE SVE BOLJE

Mandžo: Ne pljujem više krv, uskoro počinjem s treninzima

24.01.2012 u 13:47

Bionic
Reading

Mario Mandžukić dobro se oporavlja nakon što je ozlijedio pluća. Prema vlastitom kazivanju još osjeća pritisak u plućima, ali uskoro kreće s treninzima

Hrvatski nogometni reprezentativac u redovima Wolfsburga Mario Mandžukić (25) zbog ozljede pluća propustio je dvoboj subotnjeg 18. bundesligaškog kola protiv Kölna.

Najbolji strijelac 'vukova' ove sezone ozlijedio se na pripremama tijekom prijateljske utakmice protiv Bunyodkora (1-1). Bivši napadač zagrebačkog Dinama je u jednom trenutku pao na leđa nakon čega je počeo pljuvati krv, te je odmah zamijenjen.

'Ne pljujem više krv, ali i dalje osjećam mali pritisak u plućima. Ako rentgenske snimke budu dobre, mogu započeti trenirati. Vratit ću se čim je prije moguće', prenosi Mandžukićeve riječi Westdeutsche Allgemeine Zeitung

U izostanku Mandžukića 'vukovima' je minimalnu 1-0 pobjedu protiv Kölna donio dvadesetogodišnji napadač Sebastian Polter. Jedan o drugome imaju samo riječi hvale.

'Zaista sam sretan što je zabio važan gol. Način na koji ulazi u duele, na koji se bori i njegova snaga u zraku, u tome prepoznajem sebe dok sam bio mlad', dodaje Mandžukić

'Mario je sjajan. On će mi pomoći da se dalje razvijem. On je poput uzora. Gdje je on sada, tu bih ja želio doći', kaže Polter.

Upitan mogu li on i Mandžukić zajedno zaigrati u vrhu napada, Polter je rekao:

'To trener treba odlučiti. Naš stil igre prilično je sličan, ali možda se uklopimo', zaključio je igrač kojem je postignuti gol Kölnu bio drugi bundesligaški ove sezone.