u italiji oduševljeni

Mandžo izgurao najskuplju zvijezdu Juvea iz momčadi: Svaka čast treneru!

26.09.2017 u 09:36

Bionic
Reading

Nakon što je gurnuo Marija Mandžukića na poziciju 'devetke', a Gonzala Higuaina preselio na klupu, talijanska javnost hvali Massimiliana Allegrija, a tamošnji mediji vjeruju da će isto napraviti i protiv Olympiacosa...

Podsjetimo, Allegri je prošle sezone preselio Mandžukića na lijevo krilo, a u ofenzivi su mu društvo pravili Dybala i Higuain, no talijanski stručnjak odlučio je promijeniti taktiku Juventusa u gradskom derbiju protiv Torina ove subote, zbog čega je dobio pregršt pohvala talijanske javnosti.

  • +7
Juventus - Torino, 6. kolo Serie A, 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

Naime, Higuain koji je u klub stigao u rekordnom transferu vrijednom 90 milijuna eura ove sezone nije mnogo pokazao, a uz lošu formu imao je problema i s fizičkom spremom pa ga je trener odlučio poslati na klupu.

Na njegovu poziciju u središnji dio napada gurnuo je Marija Mandžukića i Juventus je pobijedio 4:0, dok Allegrija zbog te odluke hvale mnogi.

'Svaka čast Allegriju koji je izabrao Mandžukića kao centarfora umjesto Higuaina koji nije u najboljoj formi.  Po mom mišljenju Mario je bolji na toj poziciji nego na krilu,' izjavio je bivši nogometaš Juventusa Massimo Bonini.

Talijanski pak mediji vjeruju da će u srijedu protiv Olympiacosa Mandžo opet igrati u vršku napada, što je dobra vijest i za hrvatsku reprezentaciju, jer na toj poziciji ga preferira i Ante Čačić pa nije loše da se malo privikne uoči ključnih utakmica protiv Finske i Ukrajine početkom listopada...

  • +3
Mario Mandžukić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia