GOL S BIJELE TOČKE

Mandžo bez milosti prema bivšem klubu

26.07.2012 u 18:36

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna svladali su u pripremnoj utakmici u kineskom Guangzhouu bundesligaškog rivala Wolfsburg s 2:1, a jedan je pogodak svome bivšem klubu zabio i hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić

Naš je napadač zaigrao u prvoj postavi Bayerna, a u 29. minuti je s bijele točke donio prednost najtrofejnijem njemačkom klubu. Prethodno je Wolfsburgov Brazilac Fagner u kaznenom prostoru srušio Thomasa Müllera. Mandžukić je bez oklijevanja uzeo loptu i pogodio donji lijevi kut gola Marwina Hitza, premda je Švicarac bio na lopti.

U 40. minuti je Arjen Robben, nakon odličnog proigravanja Francka Riberyja, prebacio Hitza i povećao Bayernovu prednost.

Na poluvremenu je Mandžukić ostao u svlačionici, ali na terenu su i dalje bila dvojica Hrvata. Ivica Olić je otpočetka igrao za Wolfsburg protiv svoga donedavnog kluba, a nakon poluvremena mu se u napadu priključio i Srđan Lakić.

'Vukovi' su u drugih 45 minuta bili bolji, a dobrom su se igrom isticali i naši nogometaši. Lakić je u 65. minuti imao odličnu priliku, ali je njegov udarac obranio Manuel Neuer. Wolfsburg je ipak u samoj završnici uspio ublažiti poraz nakon loše reakcije Bayernove obrane i nesebičnog dodavanja Ashkana Dejagaha za strijelca Vaclava Pilara.