LAKO DO PROLAZA

Mandžina dva gola u kup trijumfu Bayerna

20.08.2012 u 22:40

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić s dva je pogotka predvodio Bayern do rutinske pobjede 4:0 na gostovanju kod drugoligaša Regensburga u 1. kolu Njemačkog kupa

Davne 1994. godine Bavarci su posljednji put ispali u 1. kolu DFB-Pokala. Otada su ozbiljno shvaćali zadaće i protiv niželigaških klubova na startu natjecanja, a tako je bilo i u ponedjeljak. Nije momčad Juppa Heynckesa slijedila primjer čak šest klubova iz prve Bundeslige koji su tijekom subote i nedjelje ispadali od suparnika iz nižih razreda.

Poveo je Bayern u 32. minuti kada je najveći dio posla napravio Franck Ribery. Po lijevoj je strani ušao u kazneni prostor, oslobodivši se svih čuvara i potom po zemlji uputio loptu u sredinu gdje je na dva metra sam bio Mandžukić kojem nije bilo teško pogoditi prazan gol.

Na 2:0 je u 60. minuti povećao Xherdan Shaqiri pogotkom iz slobodnog udarca. Kosovaru sa švicarskim državljanstvom, koji je ljetos stigao iz Basela, bio je to prvi udarac prema suparničkim vratima u službenoj utakmici za Bayern.

Upravo je Shaqiri u 80. minuti sjajno proigrao Mandžukića koji je zaobišao domaćeg vratara Michaela Hofmanna i mirno zabio za 3:0. Priču je u 88. minuti zaključio Claudio Pizzaro, još jedan igrač koji je ovo ljeto pojačao Bavarce. Asistent je i ovom prigodom bio Shaqiri.

DFB-Pokal, 1. kolo:
Regensburg – Bayern 0:4
Chemnitzer – Dynamo Dresden 0:3
RW Essen – Union Berlin 0:1, produžeci
Sandhausen – Energie Cottbus 3:0

Shaqirijev gol iz slobodnjaka