LIGA PRVAKA - 4. KOLO

Manchester United preokretom do drugog kruga

07.11.2012 u 22:50

Bionic
Reading

o 81. minute je Manchester United gubio u Bragi, u ogledu 4. kola skupine H Lige prvaka. No, do kraja su Fergusonovi igrači zabili čak tri pogotka i tako s 3:1 došli do četvrte pobjede u četiri ovosezonske utakmice.

Ovaj ogled je tijekom drugog dijela prekinut zbog nestanka struje na stadionu Brage, ali kada su reflektori opet zasjali, krenula je i daleko bolja igra Manchester Uniteda. Prije ovog ogleda je Manchester 19 utakmica zaredom u Europi zabijao barem jedan pogodak. Do 81. minute se činilo da bi se ta tradicija mogla prekinuti, a onda je gadno pogriješio domaći vratar Beto.

Bezrazložno je istrčao sa svojih vratiju, misleći da će prije doći do lopte od Van Persieja. Kada se htio vratiti već je bilo kasno. Lopta je bila u mreži, a recimo da je Robin van Persie s klupe u igru ušao u 64. minuti. Taj pogodak za 1:1 potpuno je uzdrmao domaću momčad koja je do kraja primila - još dva.

Strijelci su za Manchester United bili Wayne Rooney iz penala u 84. minuti, te Javier Hernandez u drugoj minuti nadokande. Inače, domaćin je vodio golom Alana u 49. minuti koji je, kao i Rooney, bio precizan pri udarcu s bijele točke.

Galatasaray se vratio u borbu za drugim mjestom nakon pobjede kod Cluja u Rumunjskoj od, također, 3:1. Apsolutni heroj utakmice je bio Burak Yilmaz koji je postigao sva tri pogotka za tursku momčad. U dva navrata je od toga asistent bio Hamit Altintop.

Hrvatski nogometaš Saša Bjelanović je za Cluj ušao u igru u 46. minuti, te je odradio ostatak utakmice u domaćem napadu koji je ipak ostao bez konkretnosti u završnici.

Na ljestvici vodi Manchester United sa dvanaest bodova. Slijede Galatasaray i Cluj sa po četiri boda, dok je posljednja Braga s tri boda. "Crveni vragovi" su osigurali ovim i prvo mjesto ove skupine koja je, istina, bila prilično lagana za prolaz.