MOŽETE LI POGODITI?

Manchester United i Roma su odigrali drugi najefikasniji polufinalni dvoboj u povijesti Uefinih natjecanja; malo tko zna koja dva kluba su uvjerljivi rekorderi

07.05.2021 u 08:59

Bionic
Reading

Polufinalni dvoboj Europske lige između Rome i Manchester Uniteda (3:2, 2:6) drugi je najefikasniji u povijesti Uefinih natjecanja

Podsjećamo, nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u finale Europske lige nakon što su u polufinala eliminirali AS Romu, koja je, nakon poraza 2:6 na Old Traffordu, u uzvratu u četvrtak na svom Olimpicu došla do utješne pobjede od 3:2.

I dok su treneri obje momčadi ludili zbog broja golova koje je njihova momčad primila, oni neutralni fanovi mogli su uživati u oba polufinalna ogleda. Na kraju su igrači Manchestera i Rome zajedno u 180 minuta zabili čak 13 pogodaka što je impresivna golgeterska statistika, ali rekord Uefinih natjecanja nije bio srušen.

  • +5
AS Roma - Manchester United, polufinale Europske lige, 6.5.2021. Izvor: EPA / Autor: ETTORE FERRARI

Naime, ovo je bio drugi najefikasniji polufinale (računaju se obje utakmice) u povijesti, a s više pogodaka bili su samo polufinalni sudari između Eintracht Frankfurta i Glasgow Rangersa kada je palo 15 golova.

U nekadašnjem Kupu prvaka Nijemci su isprašili Škote u obje utakmice 6:1 i 6:2 te se s ukupnih 12:3 plasirali u finale gdje je zatim njih razbio Real Madrid čak sa 7:3.

Broj golova na utakmicama Rome i Manchestera (13) postignut je u još jednom polufinalu i to u Ligi prvaka u sezoni 2017/18., a tu su sudionici također bili Rimljani koji su kod Liverpoola izgubili 5:2, a kod kuće slavili 4:2.