FINANCIJSKI PROBLEMI, ALI...

Manchester United grca u dugovima, ali diže ogroman kredit i većinu novca će spiskati na samo jednog igrača; poznato je i kojeg...

28.05.2020 u 09:16

Bionic
Reading

Manchester United ima pad prihoda, sve veći dug, ali svejedno diže ogroman kredit, a većinu novca potrošit će na dovođenje pojačanja

Uefa je pokušala financijskim fair-playjom srediti nogometno tržište, tako je opalila i drastične kazne onima koji troše više nego što zarađaju ili muljaju sa sponzorskim ugovorima, no oni najmoćniji i najbogatiji, i dalje vole spiskati novac kojeg ponekad nemaju.

Manchester United je jedan od tih primjera. 'Crveni vragovi' troše nenormalne iznose na plaće igrača i dovođenje zvijezda, ali zadnjih sezona uloženi novci nisu popraćeni rezultatima.

Ovaj premijerligaš više nije najvredniji sportski kolektiv na svijetu, uz to pandemija korona virusa uzrokovala je pad prihoda od čak 30 milijuna funti za zadnja tri mjeseca, a  direktor kluba Ed Woodward najavio je da najgore tek dolazi. I dok je prema procjenama engleski velikan u minusu od oko 430 milijuna funti čelnici se ne ustručavaju podići milijunski kredit od banke od čak 140 milijuna funti.

No koliko je poznato samo manji dio novca namjerava se potrošiti na tekuće poslovanje, saniranje nekih potraživanja, a veći dio otići će za neki novi megalomanski transfer. Najviše se spominje krilni napadač Jadon Sancho iz Borussije za kojeg se veže iznos od 100 milijuna funti.