Kakav previd

Manchester City poveo nakon nevjerojatne pogreške cijele sudačke postave; Aston Villa teško oštećena uz blagoslov VAR-a

20.01.2021 u 22:12

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja 2:0 pobjedom protiv Aston Ville u zaostalom susretu 1. kola engleskog prvenstva privremeno su zasjeli na vrh ljestvice

Nogometaši Manchester Cityja 2:0 (0:0) pobjedom protiv Aston Ville u zaostalom susretu 1. kola engleskog prvenstva privremeno su zasjeli na vrh ljestvice.

Bio je to obostrano otvoren susret koji je odlučen nevjerojatnom pogreškom čitave sudačke postave. Oba sastava promašila su veliki broj prilika sve do 79. minute kada je Manchester City poveo golom Bernarda Silve koji je jakim udarcem sa 20-ak metara svladao sjajnog vratara Aston Ville Martineza.

No, Silvi je loptu dodao Rodri koji se prethodno aktivirao iz nedopuštene situacije. Rodri se nalazio u zaleđu kada je loptu upućenu njemu presjekao stoper gostiju Mings, ali Španjolac je odmah potom onemogućio Mingsa u raščišćavanju situacije pred svojim vratima. Linijski sudac nije ništa označio, a nisu se oglasili niti VAR suci pa je pogodak priznat na veliko negodovanje menadžera Ville Deana Smitha koji je zato i isključen.

Na konačnih 2:0 povisio je Gundogan u 90. minuti iz kaznenog udarca dosuđenog nakon igranja rukom Casha.

City je sada vodeći sa 38 bodova iz 18 susreta, isti učinak ima i drugi Leicester City koji je odigrao 19 utakmica, dok treći Manchester United, koji od 21.15 sati gostuje kod Fzlhama, ima 37 bodova iz 18 utakmica te bi se pobjedom mogao vratiti na čelo ljestvice.

Aston Villa je ostala 11. sa 26 bodova iz 16 odigranih dvoboja.