ODVJETNICA POTVRDILA

Mamići dolaze na utakmicu; hoće li Zoran voditi momčad?

15.07.2015 u 19:03

Bionic
Reading

Iza braće Mamić, Zdravka i Zorana, teških je deset dana jer su zbog sumnji u neplaćanje poreza - deset dana proveli u istražnom zatvoru. Osim toga, sa sportskog aspekta, iz remetinečkih su čelija pratili derbi Dinama i Hajduka

Čelnici Dinama Zdravko i Zoran Mamić te izvršni direktor Hrvatskoga nogometnog saveza Damir Vrbanović u 18 sati su izašli iz istražnog zatvora nakon što su položili jamstvo i obećali da neće ometati kazneni postupak.

Sudac istrage poslijepodne im je ukinuo istražni zatvor nakon što su ranije uplatili milijunske iznose jamčevine i obećali da tijekom istrage neće ometati kazneni postupak.

Vrbanovićev odvjetnik Mate Matić izjavio je novinarima da je sud toj trojici odredio jamstvo u zamjenu za istražni zatvor bez ikakvih mjera opreza. Dodao je da okrivljenici ne smiju utjecati na svjedoke, ali da im nije izrečena nikakva zabrana komunikacije.

Zdravko Mamić rekao je da je nevin i da će to dokazati. Zahvalio se zatvorskom osoblju i pozdravio svoje cimere za koje je rekao da su mu olakšali boravak u zatvoru. Rekao je da utakmicu Dinama i Hajduka nije gledao jer tog programa nije bilo te mu je to jako teško palo.

Pred kraj obraćanja kada ga je jedan novinar pitao namjerava li opet ponoviti transfere poput onog Modrićevog i Lovrenovog Mamić je povišenim tonom kazao da je mučki provaktor te ga uopće ne zanima istina.

Poslije njega Remetinec je napustio i Zoran Mamić koji je medijima tek kratko poručio: 'Sve je u redu, samo me malo boli guza'.

No, kako su izašli na dan utakmice drugog pretkola Lige prvaka, između Dinama i Fole Esch, logično je bilo pitanje hoće li doći na utakmicu.

'Koliko znam, hoće. I imaju pravu raditi sve kao i dosad, s time da su dobili zabranu utjecanja odnosno nagovaranja na lažne iskaze. Oni smiju međusobno komunicirati i nema razloga da danas ne idu na utakmicu', potvrdila je u razgovoru za tportal.hr Jadranka Sloković.

Znači, ako se Zoran odlući, mogao bi sjesti i na klupu na utakmici protiv luksemburške momčadi. Možda bi to bio i dodatni poticaj momčadi, pa nam ne preostaje ništa drugo nego čekati početak dvoboja.