ODJECI PORAZA

Mamić prokleo trenerske smjene i nedisciplinu igrača

13.12.2013 u 08:40

  • +9

Europska liga, 6. kolo, GNK Dinamo - PFC Ludogorec

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Dinamo je porazom završio svoje sudjelovanje u nogometnoj Europskoj ligi. Točka na 'i' loše europske sezone bio je poraz od Ludogoreca 2:1, čime je 'modra' momčad, uz Standard iz Liegea i Tromso, postala najgora momčad ove sezone, sa samo jednim osvojenim bodom

Ovog puta 'modri' klub nije najgori u svom natjecanju - zajedno s Belgijancima i Norvežanima čini najgori tercet. Ali se Dinamo, koji su njegovi čelnici vidjeli u Ligi prvaka - osramotio i u skromnijem europskom natjecanju. Iako navijača, onih koji zdušno dolaze na tribine i navijaju, već odavno nemaju, čelnici kluba barem bi sami pred sobom morali raščistiti i razjasniti tko je kriv za novo europsko posrtanje. Jer uoči sezone dovedena su brojna pojačanja, pričalo se o prezimljavanju u Europi, a sada im se ta ista Europa smije.

Dio odgovora na ta pitanja ima i jedan od tvoraca takve sportske politike, Zoran Mamić, koji je sa svojim bratom Zdravkom donosio najvažnije odluke - od imenovanja trenera do dovođenja igrača, da bi na kraju sam sjeo na trenerski stolac.

'Nije ugodno i nema opravdanja, ali ova momčad vrijedi više. Moramo puno toga promijeniti da bismo bili konkurentniji', rekao je nakon utakmice Zoran Mamić, a prenose Sportske novosti, pokušavajući objasniti lošu europsku sezonu u još nekoliko rečenica.

'Ima svega, od promjena trenera do nediscipline... sve se skupi, sve se kažnjava. Vidjeli ste i to - Ludogorec je prvi put došao do akcije za gol i zabio, a u drugom se dijelu dogodilo isto. Nije to stvar sreće, nego igračke nediscipline i neodgovornosti.'

Dinamo - Ludogorec 1:2 (sažetak)