GRADSKI DERBI

Mamić opet mijenja sastav Dinama; mogu li 'pjesnici' iznenaditi?

31.07.2015 u 09:24

Bionic
Reading

Prvu utakmicu četvrtog kola MAXtv Prve lige igraju u Kranjčevićevoj Zagreb i Dinamo (21 sat, Arenasport), a 'modri' su kao i prijašnjih godina veliki favoriti

Tri kola su odigrana u prvenstvu Hrvatske, a u redovima gradskih rivala situacija je potpuno drugačija; Zagreb je bez pobjede, a Dinamo bez poraza.

Zagreb je prošle sezone bio dobar u sudarima s najjačom hrvatskom momčadi. Od četiri utakmice izgubio je samo jednu, a upisao je tri remija.

'Sigurno je da možemo i moramo biti na visokoj razini. Spremni smo za ozbiljnih 90 minuta. Vremenske okolnosti su dobre, ugodne, optimalne. Dižemo nivo. Rijeka ima kontinuitet rada i ozbiljnost natjecanja, a nije nam mogla ništa, osim onog što smo mogli i mi njoj. Prema tome, nema straha ni srama', kaže Dražen Medić, predsjednik Zagreba.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Nakon domaćeg poraza od Osijeka, Pjesnici su digli svoju igru. U Zaprešiću su uzeli bod, pa kod kuće remizirali i s jakom Rijekom u 3:3 remiju. Napad im je dobar, ali obrana se čini previše poroznom.

Dinamo je u utorak igrao prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka i u Maksimiru nije oduševio. S Moldeom je odigrao 1:1 i u utorak će na uzvratu u Norveškoj morati pokazati bolju igru za prolaz.

Dogodio se na tom dvoboju i incident, veznjak Machado pokazao je publici srednji prst i zbog toga je suspendiran. No, u svakom slučaju, trener Zoran Mamić opet će se najvjerojatnije odlučiti za rotacije u udarnoj postavi. Odmarat će igrače za Ligu prvaka, ali to ne mora nužno za Zagreb biti dobra vijest. Odmarao je Mamić i protiv Intera, pa su Modri slavili sa 5:1.

'Bit će promjena u kadru, to je sigurno, no teško mi je reći koliko njih. U svakom slučaju, očekujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i pobijediti. Očekuje nas gradski derbi protiv momčadi koja nam u zadnje vrijeme zadaje dosta glavobolje. Igraju zagrebaši dobro, morat ćemo stvarno biti na visokoj razini ako želimo ostvariti cilj', rekao je Zoran Mamić.

Ozlijedio se Soudani, tako da s njim Mamić sigurno neće računati, ali je zato najavio da će u početnoj postavi biti mladi Ćorić, koji je u zadnje vrijeme bio 'na ledu'.