BITKA ZA VRH

Mamić o derbiju, sukobima s Hajdukom i bratu u zatvoru

04.12.2015 u 13:47

Bionic
Reading

Trener Dinama Zoran Mamić istaknuo je u petak na konferenciji za medije, održanoj uoči subotnjeg derbija na Maksimiru, da njegova momčad respektira Hajduk, ali i da je svjesna svoje kvalitete te želi osvojiti sva tri boda

'Vjerujemo da će biti dobra atmosfera, pravo navijanje i dobar nogomet te naravno očekujemo pobjedu Dinama,' izjavio je Zoran Mamić te najavio u kakvom izdanju očekuje momčad Hajduka:

'Mislim da se neće braniti, ali neće ni srljati. Moramo biti oprezni i ne dozvoliti im da njihova mladost i kvaliteta dođu do izražaja,' rekao je Mamić ne želeći posebno isticati nijednog pojedinca u splitskoj momčadi.

'Sviđa mi se kako su organizirani, poštuju zahtjeve trenera, izvršavaju u velikoj mjeri i to im je dobra strana.'

Uoči subotnjeg dvoboja potrošeno je mnogo riječi na odgodu kup utakmice između Intera i Dinama, zbog koje je prema tvrdnjama čelnika Hajduka dovedena u pitanje regularnost natjecanja, ne samo u kupu, već u prvenstvu. Trener Dinama je te istupe sveo pod zajednički nazivnik uobičajenog dizanja tenzija pred derbi.


'Sigurno bi to sve moglo biti na kulturnijem nivou, ponekad ima udaraca ispod pojasa, ali kažem: tako je to svugdje. Naravno da takva situacija puno više odgovara Hajduku koji se hrani na sukobu, ne samo sada nego kroz povijest. Ne čiste svoje probleme nego traže neprijatelja vani, to je opće poznato i nema smisla o tome pričati,' istaknuo je trener Dinama koji ove sezone još čeka na prvu pobjedu protiv najvećeg suparnika, s obzirom na to da su prva dva dvoboja završila bez pobjednika.

'U Splitu smo jako dobro otvorili, pola sata dominirali i nije ih bilo nigdje, a u nastavku su oni kontrolirali igru bez pravih prilika i nismo 'visili'. Imaju oni svoju kvalitetu, podršku navijača i nisu pod pritiskom da moraju dobiti kao mi, tako da su u stanju pružiti dobru igru. Mi ćemo se truditi biti bolji nego u dvije utakmice dosad,' rekao je Mamić koji je analizirao i trenutno stanje na ljestvici MAXtv Prve lige na kojoj Dinamo za vodećom Rijekom zaostaje dva boda i ima samo jedan bod prednosti u odnosu na Hajduk.

'Nismo mislili da ćemo ispustiti toliko bodova i naravno da bismo željeli da to nije tako, ali ne možemo promijeniti što se dogodilo i sada se trebamo truditi da se vratimo tamo gdje smo bili proteklih 10 godina,' rekao je trener Dinama koji nije opterećen samo događajima oko derbija, već i oko kluba te njegovog brata Zdravka.

'Naravno da me to opterećuje i bio bih monstrum da je drugačije. Ne možemo odlučiti kada će se sastati žalbeno vijeće, oni imaju mogućnost da to bude danas, za tri ili sedam dana, a kada se nađu i donesu odluku onda tek mi u obitelji možemo reagirati kako se od nas očekuje,' rekao je Zoran Mamić.

'Sigurno da mi je ovo najteža sezona u karijeri i baš zato mislim da možemo biti itekako ponosni na rezultate koje smo ostvarili. Usprkos svemu što nam se događalo i još se događa. Kako bi neki drugi klub to preživio? Iskreno, mislim da tog kluba više ne bi bilo,' zaključio je trener Dinama.

Derbi između Dinama i Hajduka, bit će odigran u subotu na stadionu Maksimir, s početkom u 15 sati, a glavni sudac dvoboja je Ante Vučemilović iz Osijeka.