NA SUDU S EDUARDOM

Mamić napao Duduovog odvjetnika: Ti si lažov i monstrum

19.03.2013 u 18:15

Bionic
Reading

Prvo ročište na Općinskom sudu u Zagrebu između hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve i izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića počelo je danas u 11,45

Eduardu su blokirani računi zbog nepoštivanja ugovora o zastupanju s Mamićima, koji tvrde da na novac imaju pravo, a Dudu je odgovorio protutužbom kojom želi dokazati da su spomenuti ugovori lihvarski.

Gotovo od samog početka sutkinja je morala smirivati najmoćnijeg čovjeka u hrvatskom nogometu.

'Prestanite praviti nered u sudnici i ne upadajte u riječ. Ovo vam je prvo upozorenje.'

Eduardo je objasnio kako se sve odvijalo između Mamića i njega.

'Uglavnom smo se nalazili u kafićima ili restoranima. Davao sam mu kuvertu u kojoj je bio postotak. Nikada ništa nismo potpisivali, Mamić bi mi uvijek rekao 'Ljubavi, vjerujemo si. Od prvog ugovora nisam dobio ništa. Agencija Zdravka Mamića davala mi je 400 maraka mjesečno, a kupili su mi i automobili za 12.000 eura. Svaka tri mjeseca još bih dobio 5.000 eura. Nisam pitao čiji je to novac, Mamićev ili Dinamov', prenose SN

Sva Eduardova imovina u Hrvatskoj blokirana je, a tako će ostati dok ne završi sudski postupak.

Hrvatski reprezentativac govorio je kako mu je Mamić jasno dao do znanja da samo preko njega može igrati, a zatim se osvrnuo na sporne ugovore.

'Ja sam tek 2008. prvi put dobio te ugovore. Prije toga sve se radilo na riječ.'


Zdravko Mamić u sudnici je tražio izuzeće novinara jer 'od njih ima alergiju i dobiva osip'. Sutkinja mu je rekla da će mu pozvati hitnu pomoć ako mu pozli.

MAMIĆEVA OPTUŽBA
Eduardo, krvarim zbog ovoga jer moja ljubav prema tebi neće biti ugašena. Ja te amnestiram jer ti ne stojiš iza ovoga, već tvoja supruga.

Sutkinju Šojat posebno je ljutilo kako se Mamić obraćao Eduardu.

'Prestanite Eduarda zvati 'ljubavi!''

Mamić je sutkinji ekspresno odgovorio u svom stilu:

'A što ću kad ga volim kao svoje dijete.'

Nakon toga je Eduardo kazao Mamiću:

'Da nisi tražio novac od mojih ugovora u Arsenalu i Šahtaru i blokirao mi račune, ja bih sad bio s reprezentacijom, a ne na sudu.'

 
Kada je Mamić preuzeo riječ, okomio se na Eduardovu suprugu.

'Eduardo, krvarim zbog ovoga jer moja ljubav prema tebi neće biti ugašena. Ja te amnestiram jer ti ne stojiš iza ovoga, već tvoja supruga! Dođi u Dinamo, dajem ti milijun eura neto! Iza ovoga stoji tvoja podsvijest u obliku tvoje supruge. Zovem te u Dinamo, trebaš nam!'


Nakon poduljeg izlaganja, Zdravko Mamić u jednom je trenutku žestoko izvrijeđao Eduardovog odvjetnika nakon čega mu je sutkinja zaprijetila izbacivanjem iz sudnice.

'Što mucaš tamo? Što mucaš lažove jedan! Nisi više tatin sin i u Vrhovnom sudu, sad si mali miš, lažov i monstrum', kazao je Mamić odvjetniku Eduarda koji je nakon toga zatražio zaštitu suda.

Mamić se nakon upozorenja smirio te kazao kako u vrijeme sklapanja ugovora nije bio na ključnom mjestu u klubu, ali...

'Napravio sam 90 ovakvih ugovora, od čega 85 ne igra, a pet mi je napravilo ovo što i Eduardo', rekao je Mamić nakon čega mu je Eduardov odvjetnik postavio nekoliko pitanja.

'Kada Crnić postavi prvo normalno pitanje, skačem kroz prozor', kazao je Mamić. Sutkinja je kaznila Mamića sa 10 tisuća kuna koje mora platiti u roku od tri dana, nakon čega je Mamić ponovno izvrijeđao Eduardovog odvjetnika i napustio sudnicu.

Prije nego što je otišao iz sudnice, Mamić je poručio sutkinji kako se jasno vidi da je Eduardov odvjetnik prošao instrukcije kod ministra Jovanovića te je obećao Eduardu dva milijuna eura u slučaju ako dobije ovu parnicu.