NEDOSTAJE VREMENA, ALI...

Mamić: Jedva smo dočekali ovaj ljepši dio priče!

14.07.2014 u 20:01

Bionic
Reading

Dinamo u utorak na Maksimiru otvara europsku sezonu! Modri utakmicom protiv Žalgirisa (20:45) kreću u novu sezonu Lige prvaka, a dan prije utakmice na konferenciju za medije došli su trener Zoran Mamić i vratar Eduardo Carvalho.

'Jedva smo dočekali ovaj ljepši dio priče: utakmice i borba za rezultat. Čeka nas teška utakmica, ali svjesni smo važnosti i naše odnosno njihove kvalitete tako da ćemo već u prvoj utakmici tražiti rezultat koji će nam osigurati daljnje natjecanje,' rekao je jasno trener uoči utakmice pa najavio promjene u sastavu:

'Bit će promjena u odnosu na Rijeku, a Brozović i Soudani su svakako igrači koji će konkurirati za prvih 11.'

Slično razmišlja i Dinamov novi vratar.

'Sigurno neće biti lako; nikada u Europi nisu lagane utakmice. Moramo biti čvrsti, koncentrirani i odigrati kvalitetnu utakmicu kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Naravno, bilo bi sjajno ne primiti pogodak,' pričao je golman koji je u debiju na Kantridi imao puno posla.

'Da, tamo nismo igrali kako smo se dogovorili, ali siguran sam da ćemo već protiv Žalgirisa biti bolji. Iskreno, ja bih najviše volio kada uopće ne bih imao posla.'


Kao i svake godine, Modrima nedostaje vremena za uigravanje.

'Tako je, nemamo vremena, ali znamo termine i ne možemo od toga pobjeći. Napravili smo jako puno u pripremama, a naravno da je još puno rada pred nama, no već ćemo protiv Žalgirisa biti na nivou', pričao je trener koji objašnjava zašto će Modri na Maksimiru biti bolji nego protiv Rijeke na Kantridi prije par dana.

'Sama važnost utakmice i priprema su drugačiji. Promijenili smo i intenzitet treninga... Sreća u nesreći je da su igrači nakon Rijeke shvatili da su svi opasni i da moramo biti maksimalno koncentrirani jer inače neće završiti kako mi želimo. Žalgiris je u domaćoj ligi sličan nama: dominiraju, igraju napadački nogomet i većinom se momčadi protiv njih brane. Ipak, gledali smo njihove europske susrete i po tome što smo vidjeli možemo zaključiti da će se na Maksimiru zatvoriti i pokušati svoju priliku naći iz kontri.

Nije se Mamić htio upuštati u veće analize Žalgirisa pa je zaključio:

'Jesu li bolji od Fole? Ne bih se time zamarao... Rekao sam već da su od šest potencijalnih protivnika iz podskupine oni najjača momčad, ali ovo je utakmica u kojoj mi razmišljamo samo o nama i želimo ostvariti što bolji rezultat.'