sp u rukometu

Mamić i Jaganjac složni: Katar igra ozbiljan rukomet, i ovo će sigurno biti najteža utakmica u skupini

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 18.01.2021 12:46
  • Objavljeno 18.01.2021 u 12:46
Bionic
Reading

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom posljednja je utakmica u C skupini (utorak, 18 sati), u kojoj će s Katarom odlučivati o pobjedniku skupine i koliko će tko prenijeti bodova u drugi krug

Nakon loše utakmice protiv Japana (29:29), ali i dvoboja protiv Angole, u kojoj je Červarova momčad odigrala loše prvo poluvrijeme te puno bolje drugo te stigla do pobjede 28:20, Hrvatska će u utorak protiv Katara igrati za prvo mjesto u skupini ali i bodove koje prenosi u sljedeći krug.

A dojmove nakon prve dvije utakmice prenijeli su Marko Mamić i Halil Jaganjac.

'Nismo počeli dobro na SP, još protiv Japana je to izgledalo loše. Trebalo nam je malo vremena, sigurno je ta utakmica protiv Angole bila prekretnica i vjerujem da će tako ostati. Slažem se da je bilo puno promjena u našim obranama, ali u konačnici je primljeno 20 golova, što je jako dobro. Turnir je dug, ovo su bili igrači, protivnici s kojima se nismo susretali do sada, koje ne znamo. Brzi su, nezgodni, pa ako smo mogli protiv njih odigrati dobru obranu, možemo s drugima', rekao je Marko Mamić.

O Kataru je rekao sljedeće.

'Sigurno dobra ekipa. Igrači koji znaju igrati rukomet, a bit će to dobar ispit a našu obranu. Ako želimo napraviti neki rezultat moramo odigrati dobru utakmicu s Katarom i primiti nešto manje golova. Katar također ne igra na nekoj previsokoj razini, ali svjesni smo da neće biti lako. Mislim da ni oni nisu otkrili sve karte'.

Baš kao i mamić, i Jaganjac svjestan je koliko je važna utakmica protiv Katara.

'Najvažnija, a sigurno i najteža utakmica u skupini. To je ekipa s kojom smo se susretali, oni igraju ozbiljni rukomet s 'europskim dodirom'. Tu je Carol Marzo koji je odličan igrač i šuter, vuče i prodoran je. Kvalitetni su na svim pozicijama, imaju čvrstu obranu i veterana Šarića na golu koji zna 'spustiti roletu'. Bit će taktički drugačija utakmica od prve dvije jer Katar ima Valeru za trenera koji će igrati europski, španjolskim sistemom, a mi moramo prije svega obranom pokazati da smo bolji'.

Ove dvije predstave Hrvata u prva dva kola, podsjetile su neke na 2003. godinu, kada je Hrvatska na kraju u Portugalu uzela svjetsko zlato.

'Bio sam jako mali kada je bio Portugal, ali vidim da se svi toga sjećaju rado. Ne bih se vodio s time, to je bilo drugačije vrijeme, gdje nas nitko nije očekivao kao favorite. Sada je drugačije. Svako vrijeme nosi svoje', pojasnio je Mamić.

  • +10
Hrvatska - Angola, rukomet, SP u rukometu, 17.1.2021. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jozo Cabraja / kolektiff
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal