sportske igre mladih

Malonogometni spektakl u Zagrebu došao je podržati i prvotimac Dinama Dario Špikić

31.01.2023 u 11:01

Bionic
Reading

Zagreb je ovih dana središte amaterskog nogometa u sklopu Coca-Cola Cup 2023., najvećeg malonogometnog turnira u Europi. Prve utakmice odigrane su na turniru u Osnovnoj školi Jelkovec u Zagrebu

Dječaci u godištu U- 15 odmjerili su snage na kvalifikacijskom turniru i borili se za plasman na županijsku završnicu. Na početku programa prisutne je pozdravila ravnateljica škole Ljiljana Lepan Babić, a natjecatelje su podržali i Braslav Sesar i Marina Rašan iz Uprave za sport, Ministarstava turizma i sporta te Darko Matošković, rukovoditelj upravljanja događanjima, pokroviteljstvom i novom marketinškom opremom za HR Coca-Cola HBC Hrvatska.

Uz glasnu podršku punih tribina, mladi igrači na terenu su imali posebnog navijača: Darija Špikića - igrača Dinama, koji je izveo prvi udarac i svojim savjetima pomogao mladim nogometašima.

Okružen mladim nogometašima Špikić se prisjetio svojih nogometnih početaka.

'Sjećam se ovakvih turnira još kad sam bio osnovna škola, a sada mi je velika čast i privilegija biti dio ovakvog eventa. Bitno je da se djeca bave sportom, i mene je sport odgojio i izgradio, tako da mislim da su ovakvi dogadjaji potrebni. Djeci i mladima bih poručio da se nastave baviti sportom, da budu aktivni i druže se', kazao je Dinamov prvotimac.

Iako se radi o amaterskom sportu svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu. U Osnovnoj škloli Jelkovec na županijski turnir plasirala se ekipa 8. B razreda Andrej Križan, Stjepan Mišura, Jakov Džeko, Matej Koprivnjak, Jure Ačkar, Noa Kičić, Luka Matić, Andreo Šečić i Stjepan Radić.

Coca - Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 140 kvalifikacijskih turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravat će se od veljače do lipnja. Cilj svim sudionicima je plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.

U Splitu će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koja su se plasirala na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih. U ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa u suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e i ambasadorom Igara. Djevojke će se u kategoriji U-17 kroz kvalifikacijske, županijske i regionalne turnire natjecati za titulu državnih prvakinja.

Važno je naglasiti da su prijave otvorene za sve zainteresirane ekipe a sudjelovanje na svim razinama natjecanja u potpunosti besplatno. Prijave su moguće na web stranici Igara: www.igremladih.hr

Nogomet je najmasovnija disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje će ove godine okupiti više od 100.000 djece i mladih. Ove godine nastavljena je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre- Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša. Na svim Coca-Cola Cup turnirima djeca primjenjuju stečena znanja o pravilnom recikliranju otpada.

Plazma Sportske igre mladih svoju sezonu nastavljaju natjecanjima u ostalim sportskim disciplinama i velikim Telemach Danom sporta koji će se ove godine održati u 28 gradova u svim županijama Hrvatske. U sklopu jednodnevnih događanja na gradskim trgovima i sportskim centrima djeca osnovnoškolske dobi natjecat će se u graničaru i atletici i boriti se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih.