kakav šaljivđija

Malo tko ga se sjeća, ali on tvrdi: Bolji sam od Messija, Neymara i Cristiana Ronalda. A što je najbolje, posve je u pravu

17.05.2020 u 21:28

Bionic
Reading

I dok sportski svijet već godinama raspravlja tko je bolji nogometaš, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, u priču se upleo i slabo poznati bivši brazilski reprezentativac Edilson

Edílson da Silva Ferreira bivši je brazilski reprezentativac, koji je tijekom karijere promijenio čak 18 klubova, a svakako nama najpoznatiji je portugalska Benfica, za koju je odigrao 34 utakmice.

No ovaj, danas 48-godišnji Brazilac, imao je sreću i našao se na popisu Luiza Felipea Scolarija koji ga je vodio na svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

U reprezentativnoj karijeri skupio je 21 nastup, a upravo to svjetsko prvenstvo bio mu je vrhunac karijere, jer s Brazilom je postao svjetski prvak.

I onda ne čude ovakve izjave.

'Na svom vrhuncu igrao sam bolje od Neymara. A da bi se smatrao boljim od mene, mora osvojiti svjetsko prvenstvo. Imam osobnost, a da bi Messija smatrali boljim od mene, i on mora osvojiti naslov svjetskog prvaka. Cristiano Ronaldo je čista snaga, dobro puca s obje noge, ali ja sam imao više nogometnih vještina. I što je najvažnije, naslov svjetskog prvaka', poentirao je Edilson.

Mogao bi ovdje u nabrajanju trofeja i spomenuti da nitko od ovog trojca nema ni tri naslova s Palmeirasom i Corinthiansom, što mu daje dodatnu vrijednost.

Ipak, ono zbog čega će se možda, nakon što se probudi, zapitati je li uistinu (bio) bolji od spomenutog trojca, jest što nikada nije ni 'prismrdio' Zlatnoj lopti odnosno nagradi za najboljeg nogometaša svijeta.